Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 15:46

Θεμελίωση δημοτικού καταστήματος Ασπροχώματος

Γράφτηκε από την
Θεμελίωση δημοτικού καταστήματος Ασπροχώματος

Θεμελιώθηκε χθες το δημοτικό κατάστημα Ασπροχώματος, που ξεκίνησε να κατασκευάζεται τις προηγούμενες ημέρες στην εθνική οδό, λίγο μετά τον κόμβο Ζαφείρη.

Το έργο προϋπολογισμού 360.000 ευρώ υλοποιείται με έκπτωση 45,84%, με ανάδοχο την εταιρεία «Ικτίνος Α.Ε.» και χρηματοδότηση από τη ΣΑΤΑ.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας έκανε λόγο για σημαντικό έργο, που θα στεγάσει τις διοικητικές υπηρεσίες της Τοπικής Κοινότητας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο, ο οποίος αποτελεί το «πρόσωπο» του Ασπροχώματος στις εκδηλώσεις του δήμου. Εκτίμησε ότι σε μερικούς μήνες θα παραδοθεί προς χρήση και εξέφρασε τη χαρά του διότι το θεμελιώνει ο ίδιος ως δήμαρχος, ανταποκρινόμενος σε μια απαίτηση της κοινότητας.

Τέλος, ενημέρωσε ότι συζήτησε με τα μέλη του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας και τους εκπροσώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου τη δυνατότητα να αγοράσει ο δήμος λίγο ακόμη χώρο, για την άνετη διεξαγωγή εκδηλώσεων στο καινούργιο δημοτικό κατάστημα.


Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βασίλης Πολίτης παρατήρησε ότι θα είναι πολύ χρήσιμο κτήριο και για την κοινότητα και για τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δημήτρης Τσίχλης είπε πως το Ασπρόχωμα είναι η μεγαλύτερη Tοπική Kοινότητα στη Μεσσηνία με περίπου 1.500 κατοίκους κι επεσήμανε ότι υλοποιείται το όνειρο όλων των προέδρων του χωριού, να έχει η κοινότητα το δικό της σπίτι.

Στο πλαίσιο της τελετής τελέσθηκε αγιασμός, ενώ μέλη του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κεράσματα.


NEWSLETTER