Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2012 08:05

Προσλήψεις 90 ατόμων με δίμηνες συμβάσεις στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Προσλήψεις 90 ατόμων  με δίμηνες συμβάσεις στο Δήμο Καλαμάτας

Την πρόσληψη συνολικά 90 ατόμων με δίμηνες συμβάσεις συζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας στη σημερινή του συνεδρίαση, που αρχίζει στις 8 το βράδυ.

Η δυνατότητα αυτή δίνεται πλέον στο Σώμα, μετά την εξαίρεση των ΟΤΑ από την απαγόρευση των προσλήψεων, όσον αφορά στο εποχιακό προσωπικό.

 

Ειδικότερα, το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται απόψε να εγκρίνει την πρόσληψη 29 εποχικών πυροφυλάκων για το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου, από έναν σε Ελαιοχώρι, Λαδά, Καρβέλι, Νέδουσα, Αλαγονία, Πηγές, Αρτεμισία, Λέικα, Αιθαία, Πήδημα, Πολιανή, Αγιος Φλώρο, Αμφεια, Αρφαρά, Αγριλο, Βρομόβρυση, Βελανιδιά, Σταματινού, Βέργα, Μικρή Μαντίνεια, Ασπρόχωμα, Αντικάλαμο - Σπερχογεία, Θουρία, Καλαμάτα, Αρι, Πλατύ, Αριοχώρι, καθώς και 2 σε χώρους απορριμμάτων.

Επιπλέον, θα συζητηθεί το αίτημα της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Καθαριότητας για την πρόσληψη 27 διμηνιτών και συγκεκριμένα, 6 χειριστών μηχανημάτων, άλλων τόσων οδηγών καθώς και 15 εργατών - προς αναπλήρωση των 15 διμηνιτών εργατών που είχαν προσληφθεί νωρίτερα φέτος την άνοιξη και οσονούπω λήγουν οι συμβάσεις τους.

Ακόμα, το Σώμα καλείται να εγκρίνει την πρόσληψη συνολικά 12 ναυαγοσωστών για το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου. Οι ναυαγοσώστες θα στελεχώσουν τους 6 ναυαγοσωστικούς σταθμούς που -σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας- υποχρεώνεται να διαθέτει ο δήμος, με 4 βάθρα στην παραλία της πόλης και 2 βάθρα στην παραλία της Μικρής Μαντίνειας.

Ακόμα, θα συζητηθεί η πρόσληψη δύο ατόμων -με δίμηνη σύμβαση- στο Νεκροταφείο Καλαμάτας.

Τέλος, το Σώμα θα κληθεί να αποφασίσει για τη διατύπωση απ’ ευθείας αιτήματος, προς την ειδική επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την πρόσληψη, από το Δήμο Καλαμάτας, 20 ατόμων που θα καλύπτουν άμεσες, επείγουσες και καθημερινές ανάγκες τεχνικής φύσεως.

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, το καθένα από αυτά τα άτομα θα μπορεί να κάνει μέχρι και 5 μεροκάματα κάθε μήνα.


NEWSLETTER