Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2012 07:14

Πρόσληψη 90 εποχικών στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Με τις ψήφους των συμβούλων της πλειοψηφίας το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ενέκρινε, την προηγούμενη Παρασκευή, τις προσλήψεις συνολικά 90 εποχικών και διμηνιτών στο δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Καταψήφισαν η “Λαϊκή Συσπείρωση” και το “Δίκτυο Ενεργών Πολιτών” -με το Νίκο Διασάκο και το Σαμάτη Μπεχράκη αντίστοιχα να μιλούν για διάλυση των εργασιακών σχέσεων, ομηρία και εξάρτηση ανθρώπων που έχουν ανάγκη από δουλειά- ενώ η μείζων μειοψηφία και η “Πρωτοπορία” ψήφισαν λευκό, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν εποχικές ανάγκες, διαφωνώντας όμως με τη διαδικασία που ακολουθείται.

 

Ειδικότερα, οι προσλήψεις αφορούν 29 εποχικούς πυροφύλακες για το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου, από έναν σε Ελαιοχώρι, Λαδά, Καρβέλι, Νέδουσα, Αλαγονία, Πηγές, Αρτεμισία, Λέικα, Αιθαία, Πήδημα, Πολιανή, Αγιος Φλώρο, Αμφεια, Αρφαρά, Αγριλο, Βρομόβρυση, Βελανιδιά, Σταματινού, Βέργα, Μικρή Μαντίνεια, Ασπρόχωμα, Αντικάλαμο - Σπερχογεία, Θουρία, Καλαμάτα, Αρι, Πλατύ, Αριοχώρι, καθώς και 2 σε χώρους απορριμμάτων.

Επιπλέον, εγκρίθηκε η πρόσληψη 27 διμηνιτών και συγκεκριμένα, 6 χειριστών μηχανημάτων, άλλων τόσων οδηγών καθώς και 15 εργατών - προς αναπλήρωση των 15 διμηνιτών εργατών που είχαν προσληφθεί νωρίτερα φέτος την άνοιξη και οσονούπω λήγουν οι συμβάσεις τους. Επίσης, εγκρίθηκε η πρόσληψη δύο ατόμων -με δίμηνη σύμβαση- στο Νεκροταφείο Καλαμάτας.

μΑκόμα, το Σώμα ενέκρινε την πρόσληψη συνολικά 12 ναυαγοσωστών για το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου. Οι ναυαγοσώστες θα στελεχώσουν τους 6 ναυαγοσωστικούς σταθμούς που -σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας- υποχρεώνεται να διαθέτει ο δήμος, με 4 βάθρα στην παραλία της πόλης και 2 βάθρα στην παραλία της Μικρής Μαντίνειας.

Τέλος, το Σώμα αποφάσισε τη διατύπωση απ’ ευθείας αιτήματος, προς την ειδική επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την πρόσληψη, από το Δήμο Καλαμάτας, 20 ατόμων που θα καλύπτουν άμεσες, επείγουσες και καθημερινές ανάγκες τεχνικής φύσεως.

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, το καθένα από αυτά τα άτομα θα μπορεί να κάνει μέχρι και 5 μεροκάματα κάθε μήνα.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER