Δευτέρα, 29 Απριλίου 2019 21:46

Ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας για τον θάνατο του Κ. Θεοδωρακάκη στον σαϊτοπόλεμο

Γράφτηκε από την
Ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας για τον θάνατο του Κ. Θεοδωρακάκη στον σαϊτοπόλεμο

Ανακοίνωση για τον θανάσιμο τραυματισμό του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη από σαΐτα στον σαϊτοπόλεμο της Κυριακής του Πάσχα εξέδωσε πριν λίγο μέσω Facebook ο Δήμος Καλαμάτας.

Αναλυτικά αναφέρεται: 

"Εκφράζουμε τον πόνο και τη θλίψη μας για το θάνατο του συμπολίτη μας αειμνήστου Κώστα Θεοδωρακάκη, που προήλθε από ανεξέλεγκτη σαΐτα, το βράδυ του Πάσχα, στην ετήσια εκδήλωση της Σαϊτομαχίας.

Ο αείμνηστος Κώστας Θεοδωρακάκης υπήρξε ακάματος, προσεκτικός και αντικειμενικός παράγων των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, με μεγάλη προσφορά στην ενημέρωση και την προβολή των τοπικών εκδηλώσεων και εθίμων μας.

Ο Δήμαρχος και ο Δήμος Καλαμάτας εκφράζουν τα ολόθερμα συλλυπητήρια και την ειλικρινή συμπαράστασή τους προς την οικογένεια του αδικοχαμένου Κώστα, η οποία και θα αποδειχθεί έμπρακτα.

Όσον αφορά στο Πασχαλινό έθιμο της Σαϊτομαχίας, το οποίο μετρά ζωή πολλών δεκαετιών, σχεδόν από την Απελευθέρωση, με κέντρο του την Καλαμάτα αλλά κι άλλες περιοχές της Μεσσηνίας, η σημερινή Δημοτική Αρχή συνέχισε την παράδοση όλων των προηγουμένων, στηρίζοντας το έθιμο στο μέτρο των δυνατοτήτων του Δήμου και με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επομένως, είναι προφανές, πως ύστερα από το προχθεσινό συγκλονιστικό γεγονός της απώλειας ανθρώπινης ζωής, η συνέχιση ή μη του εθίμου πρέπει να αντιμετωπισθεί σε συνεργασία με την πολιτεία και με εξέταση όλων των παραμέτρων, ιδιαιτέρως αυτών που συνδέονται με την ασφάλεια.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου Κώστα".

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER