Παρασκευή, 03 Μαϊος 2019 09:05

Καλαμάτα: Υπεγράφη η σύμβαση για το “Αχίλλειον” (βίντεο)

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Καλαμάτα: Υπεγράφη η σύμβαση για το “Αχίλλειον” (βίντεο)

Προχωρούν οι διαδικασίες για την ανακατασκευή και αξιοποίηση του διατηρητέου κτηρίου του παλιού ξενοδοχείου “Αχίλλειον”,  στον πεζόδρομο της Αριστομένους, το οποίο θα λειτουργήσει ως πολυκατάστημα της ελληνικής εταιρείας ένδυσης Pop Air.

Χθες στο νέο Δημαρχείο Καλαμάτας ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε τη σύμβαση για την εκμίσθωση του κτηρίου με τον νομικό σύμβουλο της εταιρείας Χρήστο Ψαράκη.

Στο διαγωνισμό που διενήργησε ο δήμος, η εταιρεία Pop Air πλειοδότησε με προσφορά ενοικίου 2.420 ευρώ το μήνα.

Η σύμβαση μίσθωσης έχει διάρκεια 25 ετών, και για τα 3 πρώτα χρόνια ισχύει περίοδος χάριτος για την καταβολή μισθωμάτων, καθώς η μισθώτρια εταιρεία υποχρεούται να προβεί στην πλήρη ανακατασκευή του διατηρητέου κτηρίου, εξασφαλίζοντας η ίδια και τις αναγκαίες άδειες.

Η εταιρεία, που έχει καταστήματα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, φιλοδοξεί μετά την Καλαμάτα να ανοίξει καταστήματα και σε άλλες πρωτεύουσες νομών της χώρας.

Ο  νομικός σύμβουλος της Pop Air Χρ. Ψαράκης δήλωσε στην “Ε” ότι η εταιρεία έχει εμπειρία από αντίστοιχα έργα, δηλαδή ακίνητα που χρήζουν ιδιαίτερης ανακατασκευής, και χαιρέτισε την αγαστή συνεργασία που είχε με το δήμο. Επεσήμανε μάλιστα ότι “μόλις η εταιρεία πάρει στα χέρια της τις άδειες από το υπουργείο Πολιτισμού, δεν θα απαιτηθεί χρόνος μεγαλύτερος του έτους για να ολοκληρωθεί το έργο και το κτήριο να ξαναγίνει ένα στολίδι για την πόλη της Καλαμάτας”.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας δήλωσε ικανοποιημένος από την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. Επεσήμανε πως η ανακατασκευή και η λειτουργία του διατηρητέου “Αχίλλειον” θα δώσει θέσεις εργασίας και θα προσθέσει οικονομική ζωντάνια στον πεζόδρομο της Αριστομένους.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί “στη λήξη της δημοτικής θητείας, ένα ακίνητο τοπόσημο της πόλης νοικιάζεται από αμιγώς ελληνική εταιρεία που έχει επενδύσει σε παρόμοια ακίνητα στη χώρα”. Παρατήρησε δε ότι η εταιρεία θα εξασφαλίσει όλες τις άδειες που απαιτούνται, θα πληρώσει όλα τα έξοδα και ένα ικανοποιητικό ενοίκιο στο δήμο. Αφού αναφέρθηκε στις επενδύσεις που έχουν γίνει στον πεζόδρομο της Αριστομένους, σημείωσε πως εδώ πρόκειται για “το καλύτερο ακίνητο, το διαμάντι της Καλαμάτας, και σε 1-2 χρόνια που θα λειτουργήσει, θα αλλάξει η όψη του κέντρου της πόλης”.

Γ.Σ.

Σχόλια  

0 # δημοτικές επενδύσεις 03-05-2019 17:02
Χωρίς αναπροσαρμογή ;
Περίπου 725.000 ευρώ την 25ετία.
Τί άλλους όρους περιλαμβάνει η μίσθωση ;
Ποία είναι η πρόβλεψη του κόστους της αναπαλαίωσης ; Γνωρίζει ο δήμος οτι μπορεί να απαιτήσει η εταιρία να βάψει και να επισκευάσει αυτός,με δικά του έξοδα,τις προσόψεις,λόγω του ό,τι το κτήριο είναι διατηρητέο ; Υπάρχει σχετική πρόβλεψη, ως και για την ετήσια συντήρηση του κτηρίου ή μετά την 25ετία θα παραλάβει ένα ερείπιο ;
Θα δημοσιευθεί στην διαύγεια το μισθωτήριο ;
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER