Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 04:00

Ο Ριζάς προανήγγειλε παράδοση της Αριστομένους έως το τέλος του Ιουνίου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ο Ριζάς προανήγγειλε παράδοση της Αριστομένους έως το τέλος του Ιουνίου

Παράδοση της Αριστομένους ώς το τέλος του Ιουνίου προανήγγειλε χθες ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Χρίστος Ριζάς, στο περιθώριο της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής -χωρίς πάντως να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Νωρίτερα, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας είχε ανακοινώσει -για να επαναλάβει ο Χρ. Ριζάς, ενημερώνοντας την Επιτροπή- ότι υπογράφηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η ένταξη της ανάπλασης του δυτικού πεζοδρομίου της οδού Φαρών ώς την Βασιλέως Κωνσταντίνου και του νοτίου πεζοδρομίου της Πλάτωνος -από τη Φαρών ώς την Αριστομένους.
Το έργο έχει προϋπολογισμό περί τα 2.000.000 ευρώ και εκτιμάται να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε χρονικό διάστημα 12 μηνών. Μεταξύ άλλων προβλέπονται, νέοι ασφαλτοτάπητες, δενδροστοιχίες, φωτισμός και υπόγεια δίκτυα διαφόρων υποδομών.
Τόσο ο δήμαρχος, όσο και ο αντιδήμαρχος, έκαναν λόγο για «πεζόδρομο» 5 χιλιομέτρων, ο οποίος ξεκινώντας από την Υπαπαντής, θα διασχίζει την Καλαμάτα ώς την Παραλία.
Β.Γ.Μ.

Σχόλια  

0 # mixalis antonopoulos 18-06-2012 10:09
Προς τον Δήμαρχο Καλαμάτας Καλαμάτα 2/3/2012
ΑΙΤΗΣΗ – ΑΝΑΦΟΡΑ
Μιχαήλ Δ. Αντωνόπουλου
Καλαμάτα, Ψαρών 16.
Κοιν. Α) Γραφείο Μειοψηφιών
Β) Ειδική υπηρεσία επιθεωρητών Περιβάλλοντος
Λ. Κηφισίας 1-3, 11523 Αθήνα.

Κύριε Δήμαρχε,
Με αφορμή την με αναρτημένη στο διαδίκτυο ΑΔΑ Β4ΠΠΩΕΕ-ΠΔΓ δημοσίευση του συμφωνητικού μεταξύ του Δήμου και ιδιωτικής εταιρίας με θέμα την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Καλαμάτας σας γνωστοποιώ ότι δυνάμει της κείμενης νομοθεσίας που αφορά τα μέτρα τους όρους και το πρόγραμμα για την εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις (ΑΕΚΚ) και ειδικότερα την υπ αριθμ 36259/1757/Ε 103 /23-08-2010, ΦΕΚ 1312/2010, άρθρο 7 παρ 3 β προβλέπεται ότι ειδικότερα στα δημόσια έργα η διαχείριση της περίσσειας υλικών εκσκαφών που προέρχονται από δημόσια έργα και αφορούν και αναπλάσεις χώρων άρθρο 3 παρ 4, θα πρέπει είτε να περιλαμβάνεται ως όρος στην απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του έργου, είτε να περιλαμβάνεται σαν όρος στην σύμβαση ανάθεσης του έργου.
Επειδή στην προκειμένη περίπτωση αφού δεν χρειάστηκε κατάρτιση περιβαλλοντικής μελέτης κατά τρόπον ώστε να περιλαμβάνει σχετικό όρο δεν καθορίζεται ούτε σαν όρος στην συναφθείσα σύμβαση ανάθεσης του έργου με ποιες προϋποθέσεις και σε ποιο εγκεκριμένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης θα πραγματοποιείτα ι η εναπόθεση των υλικών αποβλήτων κατά την κατασκευή της πλατείας γεγονός που κατά την άποψη μου καθιστά άκυρη την εν λόγω σύμβαση, επισύροντας και τις σχετικές κυρώσεις της κείμενης νομοθεσίας, σας παρακαλώ όπως μου απαντήσετε ποια σχετική πρόβλεψη έχει γίνει, αντιλαμβανόμενο ς πιστεύω την κρισιμότητα όχι μόνο του τυπικού σκέλους μιας σχετικής παράλειψης αλλά και της ουσιαστικής κρισιμότητας του τόπου εναπόθεσης μια τόσο μεγάλης ποσότητας υλικών αποβλήτων για την ποιότητα ζωής των δημοτών αλλά και τις γενικότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις της.

Μετά τιμής
Μιχάλης Αντωνόπουλος
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
0 # afti 18-06-2012 18:53
κ. Αντωνόπουλε,

Γράψατε στην ελληνική γλώσσα. Ομως οι υποτιθέμενοι αποδέκτες του σχολίου σας δεν είναι επαρκώς γνώστες της, δηλαδή "δε νογάνε" (πήγαμε μαζί στο Γυμνάσιο και θυμάμαι οτι ήταν ήταν οι μπούφοι της τάξης).

Ας σκεφτεί τι έκανε ο Μπένος που τους διόρισε και φτάσανε την πόλη σε τέτοια κατάντια.

Ο Δήμος πρέπει μάθει πως γίνονται σωστά τέτοια έργα από τους ειδικούς έμπειρους επιστήμονες μέσα από συνεργασίες-πλα ίσιο, κι όχι απο τα γκαρσόνια της πλατείας.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER