Σάββατο, 11 Μαϊος 2019 16:31

24 συμβασιούχοι στον Δήμο Πύλου - Νέστορος

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
24 συμβασιούχοι στον Δήμο Πύλου - Νέστορος

Συνολικά 24 άτομα με τρίμηνη σύμβαση θα προσλάβει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος για τις ανάγκες πυροπροστασίας στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμος κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου θα προσλάβει 21 πυροφύλακες (ΥΕ), 2 οδηγούς φορτηγού (ΔΕ) και έναν χειριστή μηχανημάτων έργου (ΔΕ).

Εργο των συμβασιούχων αυτών, όπως αναφέρεται στην ίδια απόφαση, θα είναι “η πυροπροστασία της ευρύτερης περιοχής των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, στις οποίες θα απασχολείται ο καθένας με μέτρα και δράσεις πρόληψης, όπως:

α) απομάκρυνση της αυξημένης βλάστησης με συνεχή καθαρισμό φυτικής γης (χορτάρια κ.λπ.) σε όλους τους δημοτικούς χώρους, όπως δρόμους, κοιμητήρια, πλατείες, αλσύλλια με χορτοκοπτικά εργαλεία, συλλογή απορριμμάτων που αποτελούν εστίες ανάφλεξης και γενικότερα άρση των επικινδυνοτήτων που μπορεί να οδηγήσουν σε εκδήλωση πυρκαγιάς

β) παρακολούθηση της περιοχής για την έγκαιρη επισήμανση προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως χύδην εναπόθεση απορριμμάτων, εκτέλεση γεωργικών και άλλων εργασιών περιορισμένης έκτασης στην ύπαιθρο καθώς και η άμεση αντιμετώπιση αυτών. Ιδιαίτερα όταν ο δείκτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς είναι 4, θα ειδοποιούνται από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας για πλήρη ετοιμότητα.

γ) επέμβαση με τα πυροσβεστικά οχήματα του δήμου για την καταστολή τυχόν πυρκαγιών προς υποβοήθηση του έργου της Πυροσβεστικής”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER