Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2012 12:09

Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης στη χρήση βασικών εννοιών Πληροφορικής από τη Φάρις

Γράφτηκε από την
Επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης στη χρήση βασικών εννοιών Πληροφορικής από τη Φάρις

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ) της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμάτας, «ΦΑΡΙΣ», υλοποιεί πρόγραμμα κατάρτισης διάρκειας 100 εκπαιδευτικών ωρών με τίτλο:

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ-ΧΡΗΣΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (Τ.Π.Ε.) με ειδίκευση στις ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ»,

Σκοπός του προγράμματος είναι η κατάρτιση των ωφελουμένων σε βασικές δεξιότητες χρήσης Η/Υ και η απόκτηση πιστοποιητικού στα γνωστικά αντικείμενα που θα διδαχτούν, ώστε να βελτιωθεί η δυνατότητα απασχόλησής τους.

Μετά το τέλος της κατάρτισης θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις για την απόκτηση εγκεκριμένου από το κράτος πιστοποιητικού γνώσεων και δεξιοτήτων, σε εκπαιδευτικό φορέα πιστοποιημένο από τον Ο.Ε.Ε.Κ, ενώ προβλέπονται και 40 επιπλέον ώρες αυτοεκπαίδευσης.

Ωφελούμενοι θα είναι 20 εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα αν λαμβάνουν ή οχι επίδομα ανεργίας, χωρίς περιορισμό στο εκπαιδευτικό τους επίπεδο. Σύμφωνα με την υπ΄ αριθμό 04/2009 Προκήρυξη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης το εκπαιδευτικό επίδομα ορίζεται στα 2,00€ μικτά ανά ώρα εκπαίδευσης και σε 3,00€ μικτά για άτομα που ανήκουν στις ΕΚΟ (Ευαίσθητες Κοινωνικές Ομάδες).

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Τομέα Κατάρτισης της «ΦΑΡΙΣ» στην οδό Θουκυδίδου 2, Καλαμάτα, απογευματινές κυρίως ώρες.

Οι ενδιαφερόμενοι αφού παραλάβουν από τα γραφεία του ΟΑΕΔ (Ασπρόχωμα-Καλαμάτας) το απαραίτητο παραπεμπτικό σημείωμα, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση στον Τομέα Κατάρτισης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας “ΦΑΡΙΣ”, Οδός Θουκυδίδου 2, τηλ. 2721091887 & 27121089693 απο την 18/6/2012 έως την 29/6/2012 και ώρες 9.00 π.μ. έως 13.30 μ.μ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΙΚΟΣ Β. ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ

 


NEWSLETTER