Παρασκευή, 17 Μαϊος 2019 18:04

Ανάδοχος για το ΣΒΑΚ Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Ανάδοχος για το ΣΒΑΚ Καλαμάτας

Ανάδοχο για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο “Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας - ΣΒΑΚ” της Καλαμάτας, δηλαδή της συγκοινωνιακής - κυκλοφοριακής μελέτης της πόλης, πρόκειται να εγκρίνει σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Η μελέτη είναι εκτιμώμενης αξίας 116.564,81 ευρώ συν ΦΠΑ 24% και η χρηματοδότησή της από το Πράσινο Ταμείο.

Σύμφωνα με την εισήγηση της επιτροπής διαγωνισμού, ως ανάδοχος προτείνεται η εταιρεία “Σ. Ευσταθιάδης και Συνεργάτες Ε.Ε.” με προσφερόμενη τιμή αμοιβής 79.263,75 ευρώ συν ΦΠΑ. Στο διαγωνισμό είχε κατατεθεί μία ακόμα προσφορά της “Ενωσης: Δρόμος Σύμβουλοι Μελετητές ΕΠΕ (Δρόμος ΕΠΕ) - Δρόμος Εταιρεία Μελετών, Κ. Ζέκκος - Δ. Τσιβίκης ΟΕ (Δρόμος ΟΕ) - Δ. Ευαγγελίδης - Γ. Λυμπερόπουλος Ο.Ε.”.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην προκήρυξη η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών ενημέρωνε πως “θα μελετηθεί το σύνολο της πόλης της Καλαμάτας” και σημείωνε: “Οι μελετητές θα πρέπει να συγκεντρώσουν και αποδελτιώσουν με δικά τους μέσα τα στοιχεία που απαιτούνται για την άρτια εκπόνηση της μελέτης. Ενδεικτικά αναφέρονται: 1) Στοιχεία σχετικά με τις μετακινήσεις των πολιτών (συνεντεύξεις, ερωτηματολόγια). 2) Στοιχεία σχετικά με την ποιότητα και τη στάθμη εξυπηρέτησης της οδικής υποδομής. 3) Στοιχεία σχετικά με την ποιότητα και τη στάθμη εξυπηρέτησης του συστήματος δημοσίων συγκοινωνιών και ΚΤΕΛ. Θα εξεταστεί και η συμπληρωματικότητα με τα υπόλοιπα μέσα (ποδήλατο, βάδισμα) και θα αναλυθεί η ευκολία προσπέλασης των στάσεων της δημόσιας συγκοινωνίας από ευάλωτους χρήστες του οδικού χώρου. 4) Στοιχεία και χαρακτηριστικά της στάθμευσης. Η ανάλυση θα γίνει για τις περιοχές που θα υποδειχθούν από την υπηρεσία (κυρίως στην Εμπορική Περιοχή). Η περίοδος καταγραφής των χαρακτηριστικών θα είναι τέτοια που να καλύπτεται το συνολικό εύρος του ζητήματος. 5) Στοιχεία σχετικά με την οδική ασφάλεια. Σκοπός είναι ο εντοπισμός μελανών σημείων του δικτύου και η εκτίμηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στο δήμο. Τα στοιχεία θα αναφέρονται στην πλέον πρόσφατη τριετία. 6) Συναφείς μελέτες, έργα και παρεμβάσεις που προγραμματίζονται στην περιοχή μελέτης ή στις γειτονικές περιοχές και την επηρεάζουν. 7) Συναφείς μελέτες που έγιναν κατά το παρελθόν (ΓΠΣ, συγκοινωνιακές μελέτες κ.λπ.) και στατιστικά δεδομένα από διάφορες πηγές (ΕΣΥΕ, δήμος και άλλα)”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER