Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012 11:15

Ο Κόλλιας δηλώνει: Οι δήμοι δεν αντέχουν άλλο χωρίς κυβέρνηση

Γράφτηκε από την

Την ανάγκη για άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης επισήμανε χθες ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα και υπογραμμίζοντας ότι η τοπική αυτοδιοίκηση και ο θεσμός του "Καλλικράτη" δεν μπορούν να αντέξουν άλλο αυτή την κατάσταση.
Χαρακτηριστικά ο κ. Κόλλιας μιλώντας στην «Ε» σημείωσε: «Προεκλογικά είχα τονίσει ότι το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι πολύ σημαντικό για τον τόπο σε τρεις κατευθύνσεις. Πρώτον να μην υπάρξει άλλη περίοδος ακυβερνησίας, δεύτερον να σταθεί όρθια η Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη και τρίτον μέσα από τη νέα κυβέρνηση και τις αλλαγές που γίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο να επιτευχθεί βελτίωση όρων του μνημονίου που έχουν κοστίσει στην κοινωνία και κινδυνεύουν να διαταράξουν τον κοινωνικό ιστό της πατρίδας μας.
Το διακύβευμα αυτό φαίνεται ότι απαντήθηκε θετικά από τον ελληνικό λαό. Αυτό που πρέπει να συμβεί άμεσα είναι να συγκροτηθεί μια κυβέρνηση που να διασφαλίζει αυτές τις τρεις προϋποθέσεις. Τοποθετούμαι με μεγαλύτερη έμφαση πάνω σε αυτό ως δήμαρχος καθώς η τοπική αυτοδιοίκηση είναι αυτή που έχει πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα από την ακυβερνησία, την έλλειψη σταθερών σημείων συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης και με την κεντρική διοίκηση, με αποτέλεσμα όχι μόνο τα οικονομικά μας να έχουν βαλτώσει, αλλά και κλασικές γραφειοκρατικές διαδικασίες να βρίσκονται πίσω. Αν θέλουμε να μην καταρρεύσει οριστικά το σύστημα του "Καλλικράτη" και της αυτοδιοίκησης θα πρέπει η φωνή αυτή που προέρχεται και από τους πολίτες αλλά και από τους ΟΤΑ να εισακουστεί. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια κλυδωνισμών σε αυτή τη χώρα».