Τετάρτη, 22 Μαϊος 2019 20:31

Πολυχώρος για πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες στον Αρι

Γράφτηκε από την
Πολυχώρος για πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες στον Αρι

 

Πολυχώρο για κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες απέκτησε ο Αρις και η ευρύτερη περιοχή.

Τα εγκαίνια του συγκροτήματος κτηρίων, που βρίσκεται απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο και το οποίο μετασκεύασε και απέδωσε στην τοπική κοινωνία ο Δήμος Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας.

Πρόκειται για πρώην συνεταιριστικά κτήρια που ο τοπικός Αγροτικός Συνεταιρισμός παραχώρησε κατά χρήση στις 12 Δεκεμβρίου 2012 στο Δήμο Καλαμάτας. Είναι δύο συνεχόμενα κτήρια, σχήματος Γ. Το πρώτοανακατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013 και συγκεκριμένα από τον άξονα Leader. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 70.000 ευρώ με το ΦΠΑ, ενώ η ανάδοχος Βασιλική Ι. Καραγιάννη προσέφερε έκπτωση 47,36 %. Το δεύτερο κτήριο υπέστη τις κατάλληλες παρεμβάσεις με χρηματοδότηση από τη ΣΑΤΑ. Ο προϋπολογισμός μελέτης ήταν 48.000 ευρώ με το ΦΠΑ και η έκπτωση εργολαβίας από πλευράς της αναδόχου εταιρείας Ικτίνος ΑΕ ανήλθε σε 49,96%.
Ο νέος πολυχώρος του δήμου στον Αρι εξοπλίστηκε με καθίσματα, τραπέζια και άλλα αναγκαία υλικά.

Μετά τον αγιασμό ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Αριος, Γιάννης Νάσιος, σημείωσε ότι το έργο θα αποβεί ευεργετικό για τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες στην περιοχή. Ζήτησε, επίσης, την παροχή των υλικών για μόνιμη εξέδρα στη μεγάλη αίθουσα, αίτημα που ο δήμαρχος αποδέχτηκε.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Π. Νίκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόδοση αυτού του πολυχώρου σε χρήση, επισημαίνοντας την ανάγκη συνεργασίας για το κοινό καλό. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον τότε πρόεδρο του Συνεταιρισμού Γιώργο Καμαρινό για την παραχώρηση των κτηρίων στο δήμο και όλους όσοι συνέβαλαν στην καλή εκτέλεση του έργου. Επεσήμανε, ακόμα, ότι αναμένεται η ανακήρυξη αναδόχου του έργου “Επέκταση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στην Τ.Κ. Αριος”, που έχει δημοπρατήσει ο Δήμος Καλαμάτας, με προϋπολογισμό 950.000 ευρώ.

Χαιρετισμό απηύθυνε, τέλος, ο Γιώργος Καμαρινός, τέως πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αριος.

Τα εγκαίνια ολοκληρώθηκαν με κεράσματα, τα οποία προσέφεραν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αριος, ο αθλητικός σύλλογος Ελπίδα Αριος που ασχολείται με το βόλεϊ, ο Σύλλογος Γυναικών Αριος και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας.

 

 

 


NEWSLETTER