Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012 10:15

Στη μέση της τουριστικής περιόδου ο Νίκας "ανακάλυψε" τα κρουαζιερόπλοια και θα συγκαλέσει σύσκεψη για τον τουρισμό

Γράφτηκε από την
Στη μέση της τουριστικής περιόδου ο Νίκας  "ανακάλυψε" τα κρουαζιερόπλοια και θα συγκαλέσει σύσκεψη για τον τουρισμό

Αλλα 10 κρουαζιερόπλοια αναμένονται αυτό το καλοκαίρι στην Καλαμάτα γνωστοποίησε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας που νωρίτερα είχε συγκαλέσει ευρεία υπηρεσιακή σύσκεψη με αντικείμενο την τουριστική προβολή της περιοχής του δήμου.
Ο δήμαρχος εκτίμησε ότι η Καλαμάτα -την οποία ήδη επισκέφθηκε ένα κρουαζιερόπλοιο προχθές, ενώ δύο ακόμα αναμένονται σήμερα και γι’ αυτό ετοιμάζεται υποδοχή από πλευράς δήμου- φαίνεται να σταθεροποιείται ως σταθμός στις κρουαζιέρες των διαφόρων εταιρειών.
Μάλιστα υποστήριξε ότι ο δήμος έχει τη δυνατότητα να παρέμβει ώστε η Καλαμάτα να περιλαμβάνεται μόνιμα στις ρότες των κρουαζιερόπλοιων και προανήγγειλε νέα σύσκεψη στο δήμο με αποκλειστικό αντικείμενο την υποδοχή των επιβατών των εν λόγω πλοίων.
Παράλληλα, όσον αφορά στη χθεσινή σύσκεψη, ο Π. Νίκας ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει Γραφείο Τουρισμού με 8 άτομα -από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας-, το οποίο θα ενημερώνει τους επισκέπτες για διάφορα ζητήματα, από τη διαθεσιμότητα κλινών στα ξενοδοχεία μέχρι και τη δυνατότητα για εξορμήσεις στην περιφέρεια του δήμου.
«Κάθε μήνα το Γραφείο θα συντάσσει έκθεση πεπραγμένων η οποία θα δίνεται στη δημοσιότητα» είπε ο δήμαρχος, αναγγέλλοντας ότι αυτόν τον καιρό εκπονείται -με ευθύνη της ειδικής συνεργάτιδος του δήμου Ξένης Αραπογιάννη- έντυπο για το ιστορικό κέντρο της Καλαμάτας.
Στην ίδια σύσκεψη, που έγινε χθες, οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή του δήμου σε πρόγραμμα μέσω του οποίου θα χρηματοδοτηθούν -με 33.000 ευρώ- δράσεις για την προβολή του ορεινού όγκου του Ταϋγέτου, «από τη Μικρή Μαντίνεια ώς τα Λέικα» όπως χαρακτηριστικά είπε ο Π. Νίκας. Οι δράσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ιστοσελίδας και την έκδοση χάρτη και φυλλαδίων.
Τέλος στη χθεσινή σύσκεψη, καθορίστηκε η δημιουργία τουριστικής ιστοσελίδας για το Δήμο Καλαμάτας, η οποία θα έχει έντονο πληροφοριακό χαρακτήρα και θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER