Κυριακή, 26 Μαϊος 2019 10:23

Πρόσληψη 24 συμβασιούχων στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Πρόσληψη 24 συμβασιούχων στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

Στην πρόσληψη 24 συμβασιούχων το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου θα προβεί ο Δήμος Πύλου - Νέστορος για να καλύψει τις ανάγκες πυροπροστασίας στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα ο προγραμματισμός του δήμου προβλέπει ότι θα προσληφθούν, με σύμβαση ορισμένου χρόνου, 21 πυροφύλακες (ΥΕ), 2 οδηγοί φορτηγού (ΔΕ) και ένας χειριστής μηχανημάτων έργου (ΔΕ).

Εργο των συμβασιούχων αυτών θα είναι “η πυροπροστασία της ευρύτερης περιοχής των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, στις οποίες θα απασχολείται ο καθένας με μέτρα και δράσεις πρόληψης, όπως:

α) απομάκρυνση της αυξημένης βλάστησης με συνεχή καθαρισμό φυτικής γης (χορτάρια κ.λ.π) σε όλους τους δημοτικούς χώρους, όπως δρόμους, κοιμητήρια, πλατείες, αλσύλλια με χορτοκοπτικά εργαλεία, συλλογή απορριμμάτων που αποτελούν εστίες ανάφλεξης και γενικότερα άρση των επικινδυνοτήτων που μπορεί να οδηγήσουν σε εκδήλωση πυρκαγιάς

β) παρακολούθηση της περιοχής για την έγκαιρη επισήμανση προβλημάτων που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως χύδην εναπόθεση απορριμμάτων, εκτέλεση γεωργικών και άλλων εργασιών περιορισμένης έκτασης στην ύπαιθρο καθώς και η άμεση αντιμετώπιση αυτών. Ιδιαίτερα όταν ο δείκτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς είναι 4, θα ειδοποιούνται από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας για πλήρη ετοιμότητα.

γ) επέμβαση με τα πυροσβεστικά οχήματα του δήμου για την καταστολή τυχόν πυρκαγιών προς υποβοήθηση του έργου της Πυροσβεστικής”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER