Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012 09:07

Αυτοψίες στα οικόπεδα για τη διαχείριση απορριμμάτων

Γράφτηκε από την
Αυτοψίες στα οικόπεδα για τη διαχείριση απορριμμάτων

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αυτοψιών στους 9 ιδιωτικούς χώρους που προτάθηκαν προς μίσθωση στο Δήμο Καλαμάτας για τη διαχείριση των σκουπιδιών.

Την εκτίμηση αυτή έκανε χθες ο αρμόδιος για την καθαριότητα αντιδήμαρχος Γιάννης Καμβυσίδης, ο οποίος δήλωσε ότι η αρμόδια επιτροπή που έχει συγκροτηθεί -με τη συμμετοχή και του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρη Φαββατά- έχει επισκεφθεί ορισμένες από τις προτεινόμενες περιοχές.
Ο αντιδήμαρχος, παράλληλα, απέρριψε τις πρόσφατες αιτιάσεις του Δ. Φαββατά ότι η επιτροπή δεν έχει λειτουργήσει. Οπως διευκρίνισε ο Γ. Καμβυσίδης, πράγματι οι προτάσεις των ιδιοκτητών προωθήθηκαν σε αυτόν, ως αρμόδιο πολιτικό προϊστάμενο της καθαριότητας, αλλά ανοίχθηκαν -όσες από αυτές περιέχονταν σε φάκελο- παρουσία τόσο του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, όσο και υπηρεσιακού παράγοντα.
Σύμφωνα με το Γ. Καμβυσίδη, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των αυτοψιών, η επιτροπή θα συντάξει την εισήγησή της, προς την Οικονομική Επιτροπή και προς το Δημοτικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα πληροφορίες που έγιναν γνωστές, οι περιοχές στις οποίες προσφέρονται -από διάφορους ιδιοκτήτες- εκτάσεις στο Δήμο Καλαμάτας είναι, Σμερούχι και μία ακόμα περιοχή στον Αντικάλαμο, Ρίνα και Βάλτος στη Σπερχογεία, Ράχες στα Αρφαρά, Αξιφάρες στον Αρι και Σάρρες στο Ασπρόχωμα.
Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι σε παλιότερες δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας είχε αποκλείσει τόσο την περιοχή στο Σμερούχι, όπως και τη Μαραθόλακκα.


NEWSLETTER