Πέμπτη, 30 Μαϊος 2019 10:16

Μπλόκο στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ

Γράφτηκε από τον

 

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Καλαμάτας που αφορούσε τη δρομολόγηση της υλοποίησης σημαντικών έργων και ήταν προγραμματισμένο να συνεδριάσει το βράδυ της Τρίτης, δεν συνεδρίασε.

Αιτία οι αντιδράσεις από το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Μεσσηνίας και από συμβασιούχους, που ζητούσαν απόφαση από το Συμβούλιο, θετική στη δικαστική διεκδίκησή τους για να συνεχίσουν να εργάζονται. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό, το Δ.Σ. δεν είχε απαρτία προχθές το βράδυ και χθες το μεσημέρι συνεδρίασε εκτάκτως για να εγκρίνει ένα επείγον θέμα.

Για τη συνεδρίαση αυτή υπάρχει καταγγελία από το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Μεσσηνίας πως έγινε κάτω από δέντρο σε σκιά, καθώς συνδικαλιστές και συμβασιούχοι είχαν αποκλείσει την είσοδο της επιχείρησης.

Το επείγον θέμα της έκτακτης συνεδρίασης ήταν η έγκριση της κατάθεσης πρότασης για ένταξη στο πρόγραμμα “Φιλόδημος”, του έργου του κεντρικού συλλεκτήρα ομβρίων ζώνης Ι Καλαμάτας, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Ο αγωγός θα ξεκινάει από τη διασταύρωση Ευριπίδου και Ακρίτα και θα οδηγεί τα όμβρια μιας μεγάλης νότιας ζώνης της Καλαμάτας στη θάλασσα, έξω από τον προλιμένα.

Στην καταγγελία το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας αναφέρει:

“Η απερχόμενη διοίκηση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, της δημοτικής αρχής του κ. Νίκα, χωρίς καμία ευαισθησία προχωρά σε απόλυση 26 συμβασιούχων εργαζομένων. Το Σωματείο διά της νομικής εκπροσώπου του κατέθεσε τεκμηριωμένη νομική κάλυψη για την παραμονή των εργαζομένων και τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Οι εργαζόμενοι με κινητοποίηση κατά την ώρα που ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί το Δ.Σ., αποκλείοντας το κτήριο όπου θα γινόταν η συνεδρίαση. Οι σύμβουλοι διά της νομικής τους εκπροσώπησης αγνόησαν τη νομιμότητα της συνεδρίασης εν αγνοία του εκπροσώπου των εργαζομένων μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ και κάτω από δένδρο με σκιά αποφάσισαν παράνομα την έγκριση του έκτακτου θέματος σε προεκλογική περίοδο: Κεντρικός συλλεκτήρας ζώνη 1 Καλαμάτας, έγκριση μελέτης και τευχών δημοπράτησης, κατάρτιση όρων διακήρυξης. Οι εργαζόμενοι έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας, μόνο με αγώνα και πάλη μέσα από τα σωματεία θα έχουμε κατακτήσεις, δεν περιμένουμε τίποτα, μέσα από δημοτικές αρχές υλοποίησης πολιτικών ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Θα μας βρίσκουν μπροστά τους υπερασπίζοντας πάντα τα δικαιώματα της τάξης μας, όπως μέχρι τώρα έχουμε κάνει με επιτυχία. Φυσικά θα υπάρξει καταγγελία στην αποκεντρωμένη για την προσβολή της συγκεκριμένης μη νόμιμης απόφασης”.

Γ.Σ.