Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019 10:09

Μπασακίδης: “Η ΔΕΥΑΚ χρειάζεται επιστημονικό προσωπικό”

Γράφτηκε από τον

 

Χρειάζεται προσωπικό η ΔΕΥΑ Καλαμάτας, κυρίως επιστημονικό για τις επιβλέψεις των έργων, τόνισε στην “Ε” ο πρόεδρος της επιχείρησης Νίκος Μπασακίδης κι επεσήμανε πως υπάρχει πρόβλημα και στον βιολογικό.

Με αφορμή την κινητοποίηση των Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας και των 26 συμβασιούχων που ολοκληρώνονται οι συμβάσεις τους και αποχωρούν, μένοντας χωρίς εργασία, ο κ. Μπασακίδης μας ενημέρωσε για τη σημερινή κατάσταση λειτουργίας και για το μέλλον της επιχείρησης.

“Η ΔΕΥΑΚ έχει 110 θέσεις σύμφωνα με το νέο κανονισμό της, για τον οποίο αναμένεται η έγκριση από τις υπερκείμενες αρχές. Προβλέπει επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό”, μας είπε και παρατήρησε: “Μεγαλύτερη ανάγκη υπάρχει σε επιστημονικό προσωπικό, δεν έχουμε επιστημονικό προσωπικό για τις επιβλέψεις των έργων και δεν μπορούμε να προσλάβουμε. Ολες τις ανάγκες τις έχουμε καταγράψει και τις έχουμε περιλάβει στον καινούργιο κανονισμό”.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ανέφερε πως η επιχείρηση έχει και μόνιμο εργατοτεχνικό προσωπικό και πληροφόρησε για τους συμβασιούχους: “Οι 26 συμβασιούχοι είναι όλων των ειδικοτήτων, κατά βάση όμως εργατοτεχνικό προσωπικό. Είναι από το 2016 και το 2017 και συνέχιζαν μέχρι τώρα με παρατάσεις και προσωρινές δικαστικές αποφάσεις. Στις 20 Μαΐου το δικαστήριο απέρριψε αίτησή τους και είπε απολύστε τους, ολοκληρώθηκε η εργασία τους. Αν δεν συμμορφωθώ σε αυτή την απόφαση θα πάω για παράβαση καθήκοντος και ο διευθυντής θα πληρώσει το μισθολογικό κόστος”.

Για τη συνεννόηση που έκανε με το Σωματείο και τους συμβασιούχους, είπε ότι “θα καταθέσουν αίτηση ανάκλησης με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων και η εξέλιξη θα υπάρξει στις δικαστικές αίθουσες. Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. από τις 30 Οκτωβρίου η θέση της Επιχείρησης είναι -και αυτή θα πούμε- ότι έχουμε ανάγκες και θέλουμε έμπειρο προσωπικό”.

Ο κ. Μπασακίδης επεσήμανε πως “υπάρχει πρόβλημα και στον βιολογικό και τις επιβλέψεις, χρειαζόμαστε προσωπικό”. Ανέφερε ότι “σήμερα η ΔΕΥΑΚ έχει 59 άτομα μόνιμο προσωπικό, ενώ από την προκήρυξη 3Κ του ΑΣΕΠ για μόνιμο προσωπικό περιμένουμε την πρόσληψη 13 ατόμων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και επιστημονικό”. Διευκρίνισε πως “οι προσλήψεις γίνονται με διαδικασία ΑΣΕΠ. Ούτε 2μηνίτες δεν μπορούμε να πάρουμε χωρίς έγκριση”.

Γ.Σ.