Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012 12:37

Εργασίες αποκατάστασης ηλεκτροφωτισμού στην Τρίπολη

Γράφτηκε από την

Η Δημοτική Αρχή της Τρίπολης με σκοπό να συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά και στην ανάπτυξη περιοχών που δεν έχουν επαρκή φωτισμό συνεχίζει να προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού.

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ζαφείρης Μπισιούλης δήλωσε: « Στην οδό Τεγέας και συγκεκριμένα στο τμήμα από τις γραμμές του τρένου μέχρι το συγκρότημα των Τεχνικών Λυκείων και του ΙΕΚ έγιναν εργασίες αποκατάστασης ηλεκτροφωτισμού. Το τμήμα του δρόμου αυτού φωτιζόταν και στο παρελθόν αλλά μετά από πολυετή λειτουργία των φωτιστικών σωμάτων και κυρίως από βανδαλισμούς είχε καταστραφεί ο φωτισμός του. Η Δημοτική Αρχή διαπίστωσε ωστόσο ότι η επισκευή του ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή ήταν δύσκολη και δαπανηρή . Όμως ο δρόμος έπρεπε να φωτιστεί διότι καθημερινά περνούν από εκεί εκατοντάδες μαθητές και πολίτες που κυρίως έχουν σχέση με τα Τεχνικά Λύκεια και το ΙΕΚ που λειτουργούν στο σχολικό συγκρότημα που βρίσκεται σε αυτό το δρόμο.

Για όλους τους παραπάνω λοιπόν λόγους η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να κάνει καινούριο έργο και μετά από φωτοτεχνική μελέτη ,από τις υπηρεσίες του Δήμου, ξεκίνησαν οι εργασίες.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη μελέτη του έργου έπρεπε να γίνουν οι ακόλουθες εργασίες:

1.Να καθαιρεθούν και να απομακρυνθούν τα παλιά φωτιστικά.

2.Να γίνουν νέες καλωδιώσεις

3.Να γίνουν νέες βάσεις στήριξης των ιστών.

4.Να τοποθετηθούν νέοι ιστοί ύψους 8 μέτρων και καινούρια φωτιστικά σώματα.

Να διευκρινίσω ότι επιλέχθηκαν τόσο ψηλοί ιστοί για να έχουμε καλύτερο φωτισμό και να δυσκολεύονται οι καταστροφές από βανδαλισμούς.

Σε λίγες μέρες το νέο αυτό δίκτυο θα τεθεί σε λειτουργία και θα συμβάλει στην καλύτερη ποιότητα ζωής στην περιοχή αυτή και μάλιστα σε ένα δρόμο που οδηγεί σε ένα μεγάλο σχολικό συγκρότημα .

Το ίδιο ακριβώς έργο με την οδό Τεγέας έχει γίνει και στην οδό Πελάγους από τα φανάρια της Μουτζουροπούλου μέχρι το σχολικό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου Τρίπολης.