Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2019 15:38

Παρουσία Λεβεντάκη η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

Παρουσία του νεοεκλεγμένου δημάρχου Τριφυλίας Γιώργου Λεβεντάκη έγινε η χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας, η οποία ασχολήθηκε κατά κύριο λόγο με τις εγκρίσεις πρακτικών από τη διαδικασία δημοπράτησης έργων.

Τον κ. Λεβεντάκη συνόδευαν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Ασημακόπουλος και Παναγιώτης Αλευράς, ενώ η συνεδρίαση έγινε στο γραφείο του δημάρχου. Σε αρκετά θέματα ο νέος δήμαρχος ζήτησε επιπλέον ενημέρωση και σε κάποια έκανε παρεμβάσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι έκανε παρέμβαση για την κατάσταση των δρόμων και όταν του είπαν ότι δεν είναι όλοι στην αρμοδιότητα του δήμου αλλά της Περιφέρειας, επισήμανε ότι είναι απαράδεκτη αυτή η νοοτροπία και ζήτησε αν υπάρχει έγγραφο του δήμου προς την Περιφέρεια που να επισημαίνει τα προβλήματα σε συγκεκριμένα σημεία και να ζητά την παρέμβασή της. “Αυτό θα το διερευνήσουμε σε βάθος” τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο και σχετικά με τις δημοπρασίες ζήτησε να τον φέρουν σε επαφή με τον εργολάβο που θα αναλαμβάνει έργα, ώστε να ζητήσει να χρησιμοποιείται κάθε φορά προσωπικό και μέσα από την αντίστοιχη περιοχή που γίνονται τα έργα, ώστε να δουλεύουν οι τοπικές επιχειρήσεις και ντόπιο εργατικό προσωπικό.

Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι τα εξής: Η επικύρωση του πρακτικού Ι του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού «Ανάπλαση πλατείας Αγίου Ανδρέα Φιλιατρών» που αφορά την ηλεκτρονική αποσφράγιση των (υπο)φακέλων «Δικαιολογητικά συμμετοχής» και «Οικονομική προσφορά», όπου κατατέθηκαν 3 προσφορές. Μία πληρούσε όλα τα δικαιολογητικά και ήταν η εταιρεία Τρίγκας Βασίλειος και Δημοπούλου Μαρία με προσφορά έκπτωσης 33,85%, ενώ το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 95.300 ευρώ. Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα.

Ομόφωνα αποφασίστηκε και η μη άσκηση ένδικων μέσων (ανακοπή) κατά των αριθ. Α423/2017 και Α424/2017 αποφάσεων Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης που αφορά την επέκταση του Σχεδίου Πόλης Κυπαρισσίας στην ΠΕ 3 και έχει να κάνει με τον καθορισμό της τιμής της ανταλλαγής γης σε χρήμα.

Εγινε η έγκριση του πρακτικού ελέγχου των δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου του συνοπτικού διαγωνισμού «Προμήθεια ασφαλτικών υλικών συντήρησης - επισκευής οδών», για την ομάδα Α’, προϋπολογισμού 25.221 ευρώ, που είναι ο Ευστάθιος Τσιγγάκης. Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα.

Εγκρίθηκε το πρακτικό ΙIΙ ελέγχου των δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου του συνοπτικού διαγωνισμού «Επισκευή δημοτικού καταστήματος Πύργου» που είναι η εταιρεία Λεωνίδας Σιώρης, η οποία προσέφερε έκπτωση 48,37%, με προϋπολογισμό έργου 49.999 ευρώ.

Κατά πλειοψηφία έγινε η έγκριση του πρακτικού ΙΙI εκ νέου ελέγχου των δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού «Ανάπλαση Ανω Πόλης Κυπαρισσίας». Μετά την ένσταση που έγινε στην αρμόδια επιτροπή, αυτή έγινε μερικώς δεκτή και προτείνεται να προχωρήσει η διαδικασία με τον τέταρτο κατά σειρά μειοδότη με έκπτωση 18,2 %. Η ένσταση είχε γίνει από τον προηγούμενο μειοδότη που είχε προσφέρει έκπτωση 20,81%. Αντίθετη άποψη είχαν και καταψήφισαν οι επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων Ευστάθιος Ανδρινόπουλος και Σαράντος Κουκούμης ζητώντας την επανάληψη του διαγωνισμού θεωρώντας την έκπτωση μικρή.

Εκτός ημερησίας συζητήθηκε και η προμήθεια λιπαντικών για τον δήμο, όπου και εκεί η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία μειοψηφούντων των κ.κ. Ανδρινόπουλου και Κουκούμη.

Κ.Μπ.