Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012 13:25

Συνάντηση Σμυρνιώτη με τον νέο υφυπουργό Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου

Γράφτηκε από την
Συνάντηση Σμυρνιώτη με τον νέο υφυπουργό Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου

Την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012 ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη με αφορμή την ανάληψη των νέων του καθηκόντων , στη θέση του Υφυπουργού Παιδείας .Ο δήμαρχος Τρίπολης υποδέχτηκε θερμά τον Πρύτανη κ. Παπαθεοδώρου και του εξέφρασε τα συγχαρητήρια του για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων. Ο κ. Γιάννης Σμυρνιώτης δήλωσε: « Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Πρύτανη για την παρουσία του στο Δήμο Τρίπολης , να τον συγχαρώ για την ανάληψη των νέων υψηλών καθηκόντων του σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο τόσο για τη χώρα αλλά και για την εκπαίδευση και να τον διαβεβαιώσω ότι η συνεργασία του Δήμου με το Πανεπιστήμιο θα είναι πάντα ισχυρή. Θέλω ακόμη να του ανακοινώσω ότι το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης που ετοιμάσαμε την προηγούμενη εβδομάδα για την παραχώρηση του κτιρίου Τσιχριτζή ώστε να εγκατασταθεί εκεί η ψηφιακή βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου και η Πανεπιστημιακή Πινακοθήκη , θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 27 Ιουνίου.»

Ο Υφυπουργός Παιδείας κ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου δήλωσε: « Η επίσκεψη μου στο Δήμαρχο Τρίπολης κ .Γιάννη Σμυρνιώτη έχει διπλή σημασία . Πρώτο θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Δήμαρχο γιατί στήριξε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου από τη θέση του Δημάρχου και παρείχε και συνεχίζει να παρέχει στις Πρυτανικές Αρχές όλη τη βοήθεια του και όλη τη συμπαράσταση του. Θεώρησα χρέος μου σήμερα που ενημέρωσα τους συναδέλφους μου για την αναστολή των καθηκόντων μου ως Πρύτανη , να επισκεφθώ τον κ. Δήμαρχο για να του εκφράσω αφενός τη διάθεση για συνεργασία από δω και πέρα , να του ζητήσω να συνεχίσει να στηρίζει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ακόμη περισσότερο στο μέλλον .Επίσης θέλω να τον διαβεβαιώσω ,από τη δική μου πλευρά, ότι θα υπάρχει και η ίδια διάθεση που είχαμε , η ίδια σχέση που είχαμε και η ίδια συνεργασία από τα νέα καθήκοντα τα οποία ανέλαβα.»

Ο κ. Παπαθεοδώρου ενημέρωσε τον Δήμαρχο Τρίπολης και για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων. Συγκεκριμένα δήλωσε: « Η παιδεία χρειάζεται συναίνεση σε όλες τις βαθμίδες , χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά γιατί έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Νομίζω ότι πρέπει να ξαναδούμε τα πράγματα με νηφαλιότητα , έξω από οποιοδήποτε πολιτικό ή προσωπικό σχεδιασμό. Το μέλημα μας θα είναι τα βιβλία της νέας σχολικής χρονιάς να είναι στην ώρα τους έτσι ώστε να μην υπάρχει πάλι στο μέλλον το φαινόμενο που παρατηρήσαμε την περσινή χρονιά και να μιλήσουμε με όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Η χώρα περνάει ίσως την πλέον κρίσιμη περίοδο , χρειάζεται συμπαράσταση από όλους και μόνο με τη συμμετοχή όλων μπορούν να λυθούν τα προβλήματα. Το κύριο μέλημα μας λοιπόν είναι η ανασύνταξη όλων των δυνάμεων και να εργαστούμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο αποτέλεσμα από ότι είδαμε στο παρελθόν.»

 


NEWSLETTER