Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 09:39

Καλαμάτα: Συνεχίζεται η ασφαλτόστρωση στην Αρτέμιδος

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Συνεχίζεται η ασφαλτόστρωση στην Αρτέμιδος

 

Συνεχίζονταν χθες το μεσημέρι οι εργασίες για την ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης στο βόρειο τμήμα της οδού Αρτέμιδος, στο ύψος του ΚΤΕΛ, στην Καλαμάτα.

Με την παρέμβαση αυτή στην περιοχή ολοκληρώνεται η πρώτη φάση επεμβάσεων του έργου “Κρασπεδώσεις και φωτισμός της οδού Αρτέμιδος από Λεΐκων έως οδό Σπάρτης”, για τη μετατροπή της οδού Αρτέμιδος σε βασική είσοδο και έξοδο της πόλης, σε συνάρτηση με τον περιμετρικό Καλαμάτας, που αποτελεί την απόληξη του αυτοκινητοδρόμου. Πρόκειται για το έργο ολοκλήρωσης της διαμόρφωσης τμήματος οδού Αρτέμιδος (β’ φάση), προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, με ανάδοχο την εταιρεία "Ικτίνος" με έκπτωση 52,58%. Χρηματοδοτείται από το δάνειο του Δήμου Καλαμάτας των 5,5 εκ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης θα συνεχιστούν σήμερα στις οδούς Μεσσήνης και Είρας, όπου ήδη έχει ξυστεί η παλιά άσφαλτος. Στο πλαίσιο της ίδιας εργολαβίας καινούργια άσφαλτος θα πέσει και χαμηλά στην Αρτέμιδος, στο ρεύμα καθόδου από το σούπερ μάρκετ “Σκλαβενίτης” μέχρι τη γέφυρα της οδού Λυκούργου.

Ο δήμος παρακαλεί τους οδηγούς και ιδιαίτερα όσους οδηγούν δίκυκλα να μην εισέρχονται σε τμήματα όπου έχει γίνει απόξεση, όχι όμως και ασφαλτόστρωση, για την αποφυγή ατυχήματος. Επίσης παρακαλούνται οι οδηγοί να μην σταθμεύουν σε οδούς όπου πρόκειται να γίνει ασφαλτόστρωση, προς διευκόλυνση των εργασιών και γενικά να υπακούν στη σήμανση και τις οδηγίες του συνεργείου.


NEWSLETTER