Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 10:11

Μετεκλογική ηρεμία στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης - Απουσίαζαν Τσώνης και Παναγοπούλου

Γράφτηκε από τον

 

 

Ηρεμη και σύντομη ήταν η πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, προχθές Δευτέρα το απόγευμα, από την οποία απουσίαζαν ωστόσο τόσο ο απερχόμενος δήμαρχος Γιώργος Τσώνης όσο και η αντιδήμαρχος Γεωργία Παναγοπούλου.

Στην πραγματικότητα, προχθές έγιναν δύο συνεδριάσεις του σώματος. Η πρώτη ξεκίνησε στις 7.30 και είχε ως μοναδικό θέμα την έγκριση του ισολογισμού και απολογισμού του δήμου για το 2017 - η οποία έγινε ομόφωνα, μετά την παρουσίαση των στοιχείων από τον αντιδήμαρχο Χρήστο Καρύδη και την ορκωτή εκτιμήτρια Αδαμαντία Λατίφη.

Είχε προηγηθεί η έκφραση συγχαρητηρίων προς τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο, τόσο από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Κοτταρίδη όσο και από συμβούλους της απερχόμενης πλειοψηφίας, τους οποίους -απαντώντας- ο Γ. Αθανασόπουλος διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί μαζί τους, όπως και με τις υπηρεσίες του δήμου, προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν πιο ομαλή ανάληψη του δήμου από την νέα δημοτική αρχή, την 1η Σεπτεμβρίου.

Τη δεύτερη συνεδρίαση του σώματος, που ακολούθησε στη συνέχεια, την απασχόλησαν κυρίως τυπικά θέματα, κυριότερα από τα οποία ήταν η παράταση των προθεσμιών ολοκλήρωσης δύο έργων: η μία ώς τις 30 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου για την αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο του δήμου, από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2016, και η δεύτερη ώς τις 6 του ερχόμενου Οκτωβρίου για το έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Μεσσήνης - οι οποίες δόθηκαν ομόφωνα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στην προ ημερησίας διάταξης διαδικασία, το σώμα ενημερώθηκε για δύο σημαντικά προβλήματα από προέδρους τοπικών κοινοτήτων. Το ένα αφορά πρόβλημα σοβαρής καθίζησης στον δρόμο Βλαχόπουλο – Βλάση και το δεύτερο την κατάπτωση βράχων που σημειώθηκε πρόσφατα στο νότιο τμήμα της παραλίας Μαματά στο Καλαμάκι.

Β.Γ.Μ.