Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 09:03

Στο ΕΠΠΕΡΑΑ η αποχέτευση Θουρίας, Αριος και Αρφαρών

Γράφτηκε από τον
Στο ΕΠΠΕΡΑΑ η αποχέτευση Θουρίας, Αριος και Αρφαρών

Από το επιχειρησιακό πρόγραμμα για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ) του ΥΠΕΚΑ θα χρηματοδοτηθεί η επέκταση του αγωγού λυμάτων που θα συνδέσει με τον Βιολογικό Καθαρισμό Καλαμάτας τους τ. Δήμους Αρφαρών, Αριος και Θουρίας.
Αυτό προβλέπει η σχετική απόφαση του ειδικού γραμματέα Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος Ανδρέα Ανδρεαδάκη, η οποία αναφέρει ότι το εν λόγω έργο -φορέας υλοποίησης του οποίου είναι η ΔΕΥΑΚ- θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Συνοχής.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 15.793.697,51 ευρώ και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη φθάνει τα 12.840.404,48 ευρώ, ενώ η προτεινόμενη πίστωση για φέτος στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είναι 180.500 ευρώ.
Το έργο προβλέπει κατασκευή αποχετευτικού δικτύου συνολικού μήκους 61 χιλιομέτρων καθώς και 11 νέων αντλιοστασίων, ενώ η προθεσμία υλοποίησής του φθάνει τους 18 μήνες.
Ειδικότερα, θα κατασκευαστούν δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων στους τ. Δήμους Αρφαρών, Αριος και Θουρίας και συγκεκριμένα, στις έδρες των τριων τ. δήμων καθώς και στο Πήδημα.
Τα εσωτερικά δίκτυα στη Θουρία είναι μήκους 7,1 χιλιομέτρων, στον Αρι 7,7, στα Αρφαρά 9,5 και στο Πήδημα 2,2 χιλιόμετρα, καλύπτοντας συνολικά 26,7 χιλιόμετρα. Τα αντίστοιχα εξωτερικά δίκτυα είναι συνολικού μήκους 34,7 χιλιομέτρων.






NEWSLETTER