Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 14:01

Χρήματα από οφειλέτες και εκτός Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον

Χρήματα από οφειλέτες που μένουν σε γειτονικούς νομούς, όπως στην Αρκαδία, προχωρώντας τις διαδικασίες κατασχέσεων κι εκεί, αναζητεί ο Δήμος Καλαμάτας.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου όρισε δικαστικό επιμελητή στην Τρίπολη, στα πλαίσια της διαδικασίας κατάσχεσης κινητών και ακινήτων και τραπεζικών λογαριασμών οφειλετών στο Νομό Αρκαδίας.

Οι αντιδήμαρχοι Θανάσης Ηλιόπουλος και Δημήτρης Μπούχαλης παρατήρησαν ότι οι κατασχέσεις σε οφειλέτες ξεκίνησαν από τα υψηλά ποσά και τώρα έχουν πάει και στα χαμηλά, σε όλα τα ποσά και μάλιστα αναφέρθηκε ότι τέτοια διαδικασία έχει κινηθεί και σε συμβούλους της πλειοψηφίας. Ο κ. Μπούχαλης επεσήμανε ότι διαδικασίες κατασχέσεων κινήθηκαν και προεκλογικά, καθώς η Οικονομική Υπηρεσία του δήμου είναι ανεξάρτητη υπηρεσία.

Για τη χθεσινή απόφαση ορισμού δικαστικού επιμελητή στην Τρίπολη, σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας, “στο ταμείο του Δήμου Καλαμάτας υπάρχουν υπόχρεοι με βεβαιωμένες οφειλές και με διεύθυνση κατοικίας στο Νομό Αρκαδίας. Οι παραπάνω αν και έχουν ειδοποιηθεί επανειλημμένως, δεν έχουν προσέλθει στο δήμο για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους”.

Διευκρινίζεται πως ο ορισμός δικαστικού επιμελητή στην Τρίπολη γίνεται “προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της αναγκαστικής είσπραξης και της κατάσχεσης κινητών και ακινήτων σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 356/1974 (ΚΕΔΕ), με σκοπό την είσπραξη των ανείσπρακτων βεβαιωμένων οφειλών του Δήμου Καλαμάτας”.

Γ.Σ.