Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019 13:04

Εγκρίθηκαν σημαντικά έργα από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ

Γράφτηκε από την
Εγκρίθηκαν σημαντικά έργα από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ

Τη δρομολόγηση της υλοποίησης σημαντικών έργων ενέκρινε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, στην τελευταία του συνεδρίαση.

Ειδικότερα, ενέκρινε:

1. Την κατάρτιση όρων διακήρυξης και τον τρόπο διεξαγωγής διαγωνισμού για: α) Την αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας (β’ φάση), προϋπολογισμού 2,5 εκ. και συνολικού μήκους 25,5 χιλιομέτρων. β) Την επέκταση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων, προϋπολογισμού 2.450.000 ευρώ. Προβλέπει επέκταση του δικτύου σε περιοχές των Λεΐκων, δημιουργία δικτύου στη Θουρία και σύνδεσή του με τον κεντρικό αγωγό (στην παλιά εθνική οδό Καλαμάτας - Τρίπολης) και το βιολογικό καθαρισμό. γ) Την αντικατάσταση αγωγού μεταφοράς νερού από τις πηγές Πηδήματος στην Τοπική Κοινότητα Αρφαρών, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. δ) Την ολοκλήρωση δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμού Ανω Βέργας, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ. Ολα αυτά τα έργα χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”. ε) Την προμήθεια κι εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας λυμάτων τύπου κόμπακτ στον οικισμό Ανω Βέργας, προϋπολογισμού 70.000 ευρώ.

2. Τα πρακτικά δημοπρασιών: α) Την αξιολόγηση των τεχνικών χαρακτηριστικών των 3 έγκυρων προσφορών (από τις 7 που κατατέθηκαν) για: Την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου διαρροών (τηλεέλεγχος - τελεχειρισμός) σε υφιστάμενα δίκτυα μεταφοράς και διανομής νερού της ΔΕΥΑΚ, προϋπολογισμού 1.498.500 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοιχθούν οι οικονομικές προσφορές. β) Την ανάδειξη προσωρινού μειοδότη για την κατασκευή συλλεκτήρα αγωγού ομβρίων της οδού Σπάρτης, προϋπολογισμού 2.480.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Προσωρινός μειοδότης είναι η κοινοπραξία Αγγελική Μπαρούνη - Αργυράκης Ιωάννης με έκπτωση 44,18%. Το έργο αφορά στην κατασκευή συλλεκτήρα αγωγού ομβρίων υδάτων μήκους 1.385 μέτρων, που θα ξεκινά από τη διασταύρωση του ρέματος Καλαμίτσι με την παλιά εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης, θα κινείται κατά μήκος της παλιάς εθνικής οδού και θα καταλήγει στον ποταμό Νέδοντα, συλλέγοντας ταυτόχρονα και όλα τα τοπικά όμβρια ύδατα ανάντη της οδού.

Ακόμα, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ ενέκρινε: α) Το φάκελο ανόρυξης και αδειοδότησης νέας γεώτρησης στην Τ.Κ. Βρομόβρυσης, που αφορά την ανάθεση μελέτης. Η νέα γεώτρηση θα εμπλουτίσει το υπάρχον δίκτυο ύδρευσης και θα συμβάλλει στην υδροδότηση της Τ.Κ. Πολιανής και του οικισμού Ανω Αρφαρών. β) Τα τεύχη υποβολής πρότασης υδροδότησης της Τ.Κ. Πολιανής και του οικισμού Ανω Αρφαρών, προϋπολογισμού 793.000 ευρώ. Ο φάκελος του έργου θα υποβληθεί από τη ΔΕΥΑΚ για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Το έργο αφορά την επέκταση του υπάρχοντος δικτύου ύδρευσης που σήμερα εξυπηρετεί τους οικισμούς Σταματινού, Πεύκου και Πελεκητού, προκειμένου να υδροδοτηθούν οι οικισμοί των Ανω Αρφαρών και της Πολιανής. γ) Την κατάρτιση των όρων διακήρυξης για μικροεπεκτάσεις και αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης χρήσης 2019-2020. Το έργο, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους και αφορά σε αντικαταστάσεις δικτύων ύδρευσης, μικρής κλίμακας, σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας. δ) Την κατάρτιση των όρων διακήρυξης για μικροεπεκτάσεις δικτύων αποχέτευσης ομβρίων χρήσης 2019-2020. Το έργο, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους και αφορά σε παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας, μικρής κλίμακας, σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας.


NEWSLETTER