Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 14:39

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας η μεταφορά σκουπιδιών

Γράφτηκε από την

Η μεταφορά και η διαχείριση των σκουπιδιών του Δήμου Οιχαλίας είναι το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη της επόμενης, χαρακτηρισμένης ως κατεπείγουσας, συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στον Μελιγαλά, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 26 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω θέμα επείγει καθώς ο σχετικός διαγωνισμός που είχε προκηρύξει ο δήμος τον περασμένο Μάιο απέβη άγονος, μιας και δεν υπήρξε καμία προσφορά ενδιαφερόμενου να αναλάβει το συγκεκριμένο έργο-μεταφοράς και διαχείρισης συνολικά 1.400 τόννων σκουπιδιών, που έχει κοστολογηθεί 173.600 ευρώ. Μετά την αρνητική αυτή εξέλιξη έχει προταθεί “η προσφυγή στην διαδικασία της ανάθεσης, κατόπιν διαπραγμάτευσης, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς προηγουμένη δημοσίευση”.

Στην ίδια συνεδρίαση, εξ άλλου, το σώμα καλείται να αποδεχθεί την ένταξη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της κατασκευής αποδυτηρίων στο γήπεδο Διαβολιτσίου, έργο προϋπολογισμού 229.000 ευρώ. Επίσης, θα ζητηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας να αποδεχθεί την ένταξη στο Επιχειρησιακό

Πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2014 – 2020”, με προϋπολογισμό 271.400 ευρώ, του έργου που αφορά την δημιουργία ψηφιακού πάρκου πολιτισμού στον δήμο, με χρήση σύγχρονων τεχνολογιών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.