Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2012 09:06

Χωριά χωρίς υπολογιστές για ηλεκτρονική συνταγογράφηση στο Δήμο Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Χωριά χωρίς υπολογιστές για ηλεκτρονική συνταγογράφηση στο Δήμο Μεσσήνης

Για τον εξοπλισμό των περιφερειακών ιατρείων και τις δυσκολίες που προκαλεί στους γιατρούς και στους πολίτες η ηλεκτρονική συνταγογράφηση διαμαρτυρήθηκαν χθες σε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Μεσσήνης οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Στραβόλαιμος και Τάσος Ηλιόπουλος. 

Αρχικά, ο κ. Στραβόλαιμος αντιδήμαρχος, υπεύθυνος στα θέματα της υγείας είπε πως από τα 14 περιφερειακά ιατρεία, μόνο τα 10 είναι εξοπλισμένα με υπολογιστές, εκτυπωτές και ίντερνετ (Βαλύρα  Αριστομένη, Πλατανόβρυση, Εύα, Πεταλίδι, Μαυρομάτι, Χατζή, Λογγά, Βαλύρα). "Το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει διαβεβαιώσει πως θα κάνει ενέργειες για να εξοπλίσει τα υπόλοιπα ιατρεία ώστε να μπορούν να γίνονται όπως πρέπει οι ηλεκτρονικές συνταγογραφήσεις" δήλωσε. Επίσης αναφέρθηκε στο πρόβλημα που παρουσιάζει το νέο ηλεκτρονικό σύστημα, από το μεγάλο όγκο των συνταγών με αποτέλεσμα οι γιατροί να καθυστερούν και να χρειάζονται ακόμα και μια ώρα ανά συνταγή. "Δεν είναι δυνατόν το κράτος να επιβάλλει αυτή τη στιγμή πρόστιμο 1 ευρώ ανά συνταγή που γράφεται χειρόγραφα! Αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος, τι να κάνουν και οι γιατροί;" αναρωτήθηκε. Ακόμη τόνισε πως πως η δημοτική αρχή έκανε την δουλειά που έπρεπε να κάνει το υπουργείο Υγείας και μετά από έλεγχο στα ιατρεία και συνεννόηση με

τον ΟΤΕ, σκοπός είναι να έχουν όλα τα ιατρεία και όλα τα χωριά σύνδεση στο ίντερνετ καθώς και τηλέφωνο. Οπου χρειάζεται, θα γίνει και δορυφορική σύνδεση. Δεν παρέλειψε να πει ακόμη πως στο δήμο κοστίζουν 5.400 ευρώ τα αναλώσιμα για τους υπολογιστές κάθε μήνα και 40.000 ευρώ όλος ο εξοπλισμός.

Με τη σειρά του ο κ. Ηλιόπουλος και με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Βαλύρας, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση του γιατρού του χωριού να κάνει χρήση της άδειάς του, από την ημέρα που τα φαρμακεία έληξαν την απεργία τους. Είπε πως αυτή ήταν η πιο δύσκολη στιγμή, η στιγμή που τον χρειαζόταν ο κόσμος. Ανακοίνωσε ακόμη πως έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες ένταξης σε πρόγραμμα, οικοπέδου στο οποίο θα φτιαχτεί νέο περιφερειακό ιατρείο για τον κόσμο της Ιθώμης. Ο ίδιος ανακοίνωσε ακόμη πως θα λειτουργήσει και νηπιαγωγείο στη Βαλύρα.

 


NEWSLETTER