Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 21:30

Προχωρά η κατασκευή του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας «Αγορά»

Γράφτηκε από την
Προχωρά η κατασκευή του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας «Αγορά»

Ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες για την κατασκευή του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας «Αγορά (Agora)», καθώς σύμφωνα με το δήμο ξεπερνιούνται οι γραφειοκρατικές δυσκολίες.

Με βάση την ίδια ενημέρωση, ήδη έχει ολοκληρωθεί η σκυροδέτηση στο κτήριο βοηθητικών χρήσεων. Πρόκειται για κτήριο 350 τ.μ. πίσω από τη σκηνή, που προορίζεται για αποδυτήρια καλλιτεχνών, κυλικείο, χώρους υγιεινής και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Το έργο, λόγω αλλαγών στη μελέτη που αφορά τη στήριξη των μεταλλικών κερκίδων, έχει καθυστερήσει αρκετά κι έχει μεγαλύτερο κατασκευαστικό κόστος. Το σίγουρο είναι ότι θα είναι έτοιμο πριν το καλοκαίρι του 2020.

Υπενθυμίζεται ότι για την κατασκευή του Ανοιχτού Θεάτρου ανάδοχος είναι η εταιρεία Vasartis SA, με έκπτωση 53,33%, για έργο προϋπολογισμού 998.000 ευρώ με τον ΦΠΑ. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΕΣΠΑ.
Δίπλα στο Ανοιχτό Θέατρο, που κατασκευάζεται στο χώρο όπου μέχρι πρότινος βρισκόταν το Δημοτικό Φυτώριο, σύμφωνα με το δήμο θα βρίσκονται εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης (της Κεντρικής Αγοράς και πλησίον αυτής), ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα προσπέλασης του θεάτρου και περπατώντας, αλλά και με ποδήλατο.


NEWSLETTER