Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019 16:22

Ασκηση δικηγόρων στο Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ασκηση δικηγόρων στο Δήμο Καλαμάτας

 

Τρεις υποψήφιοι δικηγόροι πρόκειται να ασκηθούν στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας.

Για το λόγο αυτό χθες επισκέφθηκε το Δημαρχείο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης Περικλής Ξηρογιάννης και συναντήθηκε με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, παρουσία του αντιδημάρχου Θανάση Ηλιόπουλου, δικηγόρου, του νομικού συμβούλου του δήμου Χαράλαμπου Δημητρόπουλου και του γ.γ. Βασίλη Χαντζή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο Δήμο Καλαμάτας, από τους πρώτους πανελλαδικά όπου υλοποιείται η δυνατότητα αυτή, ξεκινά η άσκηση υποψήφιων δικηγόρων, που θα είναι τρεις.
Η σχετική δυνατότητα δόθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 983, τ. Β΄, 22 Μαρτίου 2019), με την οποία ορίστηκε ο αριθμός των υποψήφιων δικηγόρων που θα πραγματοποιήσουν μέρος της άσκησής τους στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας σε 3 άτομα και το χρονικό διάστημα άσκησής τους σε 6 μήνες, με δυνατότητα παράτασης για διάστημα επιπλέον 6 μηνών. Τα εξάμηνα θα ξεκινούν την 1η Ιανουαρίου και 1η Ιουλίου κάθε έτους. Η μηνιαία αποζημίωσή τους θα ανέρχεται σε 600 ευρώ, ποσό το οποίο δεν υπόκειται σε ασφαλιστικές κρατήσεις, παρά μόνο σε παρακράτηση φόρου εισοδήματος.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας, μετά από συνεννόηση του δημάρχου με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου και σε συνέχεια αιτήματος του δευτέρου, επεδίωξε να δοθεί δυνατότητα άσκησης δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία του, γεγονός που συμβάλλει στην ενδυνάμωσή της, καθώς οι ανάγκες είναι πολλές λόγω πλήθους ύλης. Σχετική απόφαση έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER