Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 09:39

Νέα διαμαρτυρία των συμβασιούχων της ΔΕΥΑΚ

Γράφτηκε από την
Νέα διαμαρτυρία των συμβασιούχων της ΔΕΥΑΚ

 

Νέα κινητοποίηση πραγματοποίησαν προχθές το βράδυ, στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Καλαμάτας οι 26 απολυμένοι συμβασιούχοι της Επιχείρησης, με τη συμπαράσταση του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το σωματείο, σε μια θυελλώδη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης, απαίτησαν σχετική λήψη απόφασης που θα τους βοηθήσει στην άμεση επαναπρόσληψη, αξιοποιώντας την εμπειρία που έρχεται από σχετικές δικαστικές αποφάσεις στους Δήμους Χαϊδαρίου, Καλλιθέας, Αμαρουσίου, Πάτρας και πολλών άλλων.

Στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος του Σωματείου και μέλος του Δ.Σ. εκπρόσωπος των εργαζομένων Παν. Κουφαλάκος, μεταξύ άλλων, είπε: “Εχετε την τελευταία ευκαιρία να αποδείξετε στην πράξη ότι επιθυμείτε την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών και να μην αρκεστείτε σε ευχές που δεν έχουν καμία πρακτική αξία. Μετά την απόλυση των συναδέλφων μας, οι εναπομείναντες 56 μόνιμοι υπάλληλοι, 7 επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ ηλικίας 55-67 ετών (με διετή σύμβαση που λήγει τον Νοέμβριο του 2019) και 2 ΑΜΕΑ, θα αναγκαστούν να καλύψουν υπηρεσίες διοίκησης, καταμέτρησης και έκδοσης λογαριασμών, λογιστικής παρακολούθησης, μελέτης και επίβλεψης έργων, βλάβες και συνδέσεις ύδρευσης-αποχέτευσης, υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης του βιολογικού καθαρισμού και συντήρηση και λειτουργία των 76 αντλιοστασίων ύδρευσης και αποχέτευσης. Η άρνησή σας με διάφορα προσχήματα που χρησιμοποιήσατε, αξιοποιώντας και τον σκανδαλώδη υπερβάλλοντα ζήλο της νομικού, αποκαλύπτει την επιθυμία σας να ανοίξετε διάπλατα τον δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ. Σας δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι από τις 8 Ιούλη ξεκινάμε έναν αγώνα για να ανοίξει ο δρόμος για μόνιμη και σταθερή εργασία. Παλεύουμε μαζί με πάνω από 150 συνδικαλιστικές οργανώσεις για την κατάργηση του άρθρου 103 του Συντάγματος που απαγορεύει τη μετατροπή των σχέσεων εργασίας σε αορίστου χρόνου. Αν ο αξιότιμος κύριος δήμαρχος πιστεύει πραγματικά αυτά που δήλωσε δημόσια, περιμένουμε να τα κάνει πράξη αύριο το πρωί και μέσα από τη νέα του θέση ως περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Περιμένουμε αύριο να τον δούμε μπροστάρη στη διεκδίκησή μας για μονιμοποίηση με νομοθετική ρύθμιση από τη νέα κυβέρνηση όλων των συμβασιούχων που στελεχώνουν τις υπηρεσίες του δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε”.


NEWSLETTER