Σάββατο, 06 Ιουλίου 2019 11:58

Ξεκινά η κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας

Γράφτηκε από την
Ξεκινά η κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας

 

 

Μεθαύριο Δευτέρα 8 Ιουλίου ξεκινά η πρώτη περίοδος παραθερισμού στην κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας, στον Ταΰγετο.

Η κατασκήνωση, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, είναι έτοιμη από πλευράς υποδομών, τις οποίες έχει συντηρήσει ο δήμος με πρόσφατη εργολαβία. Εχει στελεχωθεί με το κατάλληλο προσωπικό και αναμένει να υποδεχθεί 135 αγόρια και κορίτσια δημοτικού για την πρώτη περίοδο, που θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 8 έως τις 17 Ιουλίου.

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα στελέχη της κατασκήνωσης στο νέο Δημαρχείο, παρουσία του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, της προέδρου του Δ.Σ. της κατασκήνωσης, δημοτικής συμβούλου Αναστασίας Μπελογιάννη, και της αντιδημάρχου Πρόνοιας Χρυσής Λιάππα.

Οπως αναφέρεται, τα στελέχη αναχωρούν για την κατασκήνωση προκειμένου να προετοιμάσουν την υποδοχή των παιδιών της πρώτης περιόδου, και ο δήμαρχος τους έδωσε οδηγίες και κατευθύνσεις για την επιτέλεση του έργου τους, θέτοντας σε προτεραιότητα την ασφάλεια των παιδιών και τη μέριμνα για την υγεία τους, καθώς και την αποτροπή κινδύνου πυρκαγιάς.

Ο Π. Νίκας ζήτησε από τα στελέχη να ασκούν τα καθήκοντά τους με υπευθυνότητα και να πειθαρχούν στις οδηγίες της αρχηγού, τονίζοντας την ανάγκη διενέργειας αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων.
Στην κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας θα ακολουθήσουν οι εξής περίοδοι:
• 2η περίοδος: από 18 Ιουλίου έως 27 Ιουλίου και θα φιλοξενηθούν 111 παιδιά δημοτικού.
• 3η περίοδος: από 29 Ιουλίου έως 7 Αυγούστου και θα φιλοξενηθούν γύρω στους 75 ηλικιωμένους.
• 4η περίοδος: από 9 Αυγούστου έως 18 Αυγούστου και θα φιλοξενηθούν περίπου 55 άτομα με αναπηρία.
Η κατασκήνωση λειτουργεί με ευθύνη και μέριμνα του Δήμου Καλαμάτας και είναι αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


NEWSLETTER