Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 08:11

Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας προτείνει πολεοδόμηση της περιοχής εκατέρωθεν της Ν. Εισόδου

Γράφτηκε από την
Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας προτείνει πολεοδόμηση της περιοχής εκατέρωθεν της Ν. Εισόδου


Στην επιτροπή διαβούλευσης συζητήθηκε την Τρίτη το βράδυ η πρόταση της δημοτικής αρχής Καλαμάτας για την πολεοδόμηση 1.375 στρεμμάτων στις Γουλιμίδες, από τα οποία περί τα 500 θα αφορούν κυρίως εγκατάσταση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
Συγκεκριμένα, στην πρόταση της που τέθηκε στην επιτροπή για τις Γουλιμίδες η δημοτική αρχή εισηγείται την πολεοδόμηση:
α) 115 στρεμμάτων στη ζώνη που οριοθετείται βόρεια της Νέας Εισόδου, από την οδό Αρτέμιδος έως την οδό προς Διασπορά και προς Καρέλια (κόμβο Ακοβίτικων) με βάθος 70 μέτρων από τη Νέα Είσοδο. Σύμφωνα με το νέο ΓΠΣ του 2011 η ζώνη προορίζεται για χρήση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και περιορισμένη χρήση κατοικίας.
β) 310 στρεμμάτων στη ζώνη νότια της Νέας Εισόδου, με μέσο βάθος 180 μέτρα από αυτήν, με τα χαρακτηριστικά ανάλογα και της πιο πάνω ζώνης. Η ζώνη αυτή, ειδικότερα, βρίσκεται εκατέρωθεν του χώρου του σημερινού ΒΙΟΠΑ.
γ) 1.050 στρεμμάτων νότια της πιο πάνω περιοχής, στη ζώνη που οριοθετείται ανατολικά από την οδό Αρτέμιδος, δυτικά από την οδό προς Διασπορά, βόρεια από την πιο πάνω περιοχή και νότια από την οδό προς συνοικισμό Κορδία και Διασπορά. Η εν λόγω ζώνη προορίζεται επίσης για ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας, με τη διαφορά όμως ότι δίνεται η δυνατότητα αυξημένης χρήσης κατοικίας.
Το σύνολο των μελετών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της πολεοδόμησης των πιο πάνω περιοχών είναι, κτηματογράφηση, πολεοδομική μελέτη (μαζί με μελέτες γεωλογικής καταλληλότητας και περιβαλλοντικών επιπτώσεων) και, τέλος, η μελέτη για την πράξη εφαρμογής.


NEWSLETTER