Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 08:11

Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας προτείνει πολεοδόμηση της περιοχής εκατέρωθεν της Ν. Εισόδου

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας προτείνει πολεοδόμηση της περιοχής εκατέρωθεν της Ν. Εισόδου


Στην επιτροπή διαβούλευσης συζητήθηκε την Τρίτη το βράδυ η πρόταση της δημοτικής αρχής Καλαμάτας για την πολεοδόμηση 1.375 στρεμμάτων στις Γουλιμίδες, από τα οποία περί τα 500 θα αφορούν κυρίως εγκατάσταση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
Συγκεκριμένα, στην πρόταση της που τέθηκε στην επιτροπή για τις Γουλιμίδες η δημοτική αρχή εισηγείται την πολεοδόμηση:
α) 115 στρεμμάτων στη ζώνη που οριοθετείται βόρεια της Νέας Εισόδου, από την οδό Αρτέμιδος έως την οδό προς Διασπορά και προς Καρέλια (κόμβο Ακοβίτικων) με βάθος 70 μέτρων από τη Νέα Είσοδο. Σύμφωνα με το νέο ΓΠΣ του 2011 η ζώνη προορίζεται για χρήση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και περιορισμένη χρήση κατοικίας.
β) 310 στρεμμάτων στη ζώνη νότια της Νέας Εισόδου, με μέσο βάθος 180 μέτρα από αυτήν, με τα χαρακτηριστικά ανάλογα και της πιο πάνω ζώνης. Η ζώνη αυτή, ειδικότερα, βρίσκεται εκατέρωθεν του χώρου του σημερινού ΒΙΟΠΑ.
γ) 1.050 στρεμμάτων νότια της πιο πάνω περιοχής, στη ζώνη που οριοθετείται ανατολικά από την οδό Αρτέμιδος, δυτικά από την οδό προς Διασπορά, βόρεια από την πιο πάνω περιοχή και νότια από την οδό προς συνοικισμό Κορδία και Διασπορά. Η εν λόγω ζώνη προορίζεται επίσης για ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας, με τη διαφορά όμως ότι δίνεται η δυνατότητα αυξημένης χρήσης κατοικίας.
Το σύνολο των μελετών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της πολεοδόμησης των πιο πάνω περιοχών είναι, κτηματογράφηση, πολεοδομική μελέτη (μαζί με μελέτες γεωλογικής καταλληλότητας και περιβαλλοντικών επιπτώσεων) και, τέλος, η μελέτη για την πράξη εφαρμογής.

Σχόλια  

0 # kalamatafreespace 12-07-2012 09:02
Τα νέα σε σχέση με την συνεδρίαση της Τρίτης είναι ότι οι κατοικοι της περιοχης στο συνολο τους, με μεμονωμενες εξαιρέσεις
α. δεν εχουν ενημερωθει επαρκως για τις συνέπειες της συγκεκριμένης πολεοδόμησης
β. Δεν επιθυμουν την συγκεκριμένη πολεοδόμηση, καθως δεν συνδράμει με τις επιθυμίες τους για την διατήρηση των "μπαξέδων" και των κήπων στην περιοχή. Σε μεγάλο βαθμό πολλοί απο αυτούς είναι και αγρότες και τον αγροτικό χαρακτήρα της περιοχής επιθυμούν να τον διατηρήσουν ή να τον εμπλούτισουν με ηπιες μορφες ανάπτυξης που μπορει να βασιζεται σε αγροτουριστικες δραστηριοτητες, εκπαιδευτικες, φυσιολατρικες κτλ.
γ. Η οικονομικη ανέχεια των ημέρων μας θα είχε ολέθριες συνέπειες για τις ιδιοκτησίες στην συγκεκριμένη περιοχή, αν αυτη εντασσόταν στο πολεοδομικό , καθώς όχι μόνο θα ανεβαίναν πολύ οι αξίες γης στην συγκεκριμένη περιοχή, αλλα και μεγάλο μερος των μονοκατοικίων και του ομορφου και αξιου για αγροτουριστικη αναπτυξη περιβαλλοντος θα...χανόταν στις αντιπαροχές..!!!
Φαινεται οτι η συζητηση για το πολεοδομικο στην συγκεκριμένη περιοχή προς το παρον ...αναβάλλεται! !!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER