Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 09:36

Μελέτη για αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον

Η εκπόνηση μελέτης για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης και του δικτύου μεταφοράς στην πόλη της Κυπαρισσίας αποφασίστηκε χθες σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Τριφυλίας.

Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου είχε ζητήσει ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου, ο πρόεδρος Δημήτρης Τερζής, θέτοντας και το συγκεκριμένο θέμα. Οπως τονίζεται μάλιστα σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου, η μελέτη θα γίνει με τη διαδικασία της ανάθεσης και δεν μένει παρά να τρέξουν οι διαδικασίες προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”.

Στη σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού τονίζεται χαρακτηριστικά: «Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι με την υπ’ αριθ. 1367/5.7.2019 πρόσκληση για τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΤ και μετά το υπ’ αριθ. πρωτοκόλλου 0117/24.06.2019 έγγραφο του συλλόγου μας προς τη ΔΕΥΑΤ, με σκοπό τη σύγκληση εκτάκτου Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΤ με θέμα συζήτησης την «Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Κυπαρισσίας», διαμέσου του εκπροσώπου μας στο Διοικητικό Συμβούλιο αυτής, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ σε σημερινή της συνεδρίαση (10/7/2019) έλαβε ομόφωνη απόφαση για την ανάθεση μελέτης αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην πόλη μας. Ετσι για πρώτη φορά κινούνται πραγματικά οι διαδικασίες ώστε να επιλυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα της Κυπαρισσίας, που αντιμετωπίζουμε όλοι οι κάτοικοί της σχεδόν σε καθημερινή βάση, όπως επίσης και οι επισκέπτες της περιοχής μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μελέτη θα περιλαμβάνει τόσο το εσωτερικό δίκτυο της πόλης αλλά και το εξωτερικό (πηγές, αγωγοί μεταφοράς, υδραγωγεία κ.ο.κ.). Μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη θα πρέπει να δοθεί πραγματικά αγώνας δρόμου τόσο από τον μελετητή όσο και από τους υπευθύνους έτσι ώστε να ολοκληρωθεί έγκαιρα η μελέτη για να μπορέσει να εξασφαλιστεί άμεσα και η ανάλογη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών “Φιλόδημος Ι”».

Κ.Μπ.