Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 18:25

Ζώνες πυροπροστασίας στη Μαραθόλακκα

Γράφτηκε από τον

Ζώνες πυροπροστασίας πρόκειται να καθορίσει και να διαμορφώσει ο Δήμος Καλαμάτας στη Μαραθόλακκα, στο χώρο της προσωρινής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε την ανάθεση εργασιών με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, λόγω κατεπείγουσας ανάγκης και ορισμό αναδόχου για τη μίσθωση μηχανημάτων και αυτοκινήτων για συμπληρωματικές επεμβάσεις στη Μαραθόλακκα. Σύμβουλοι των μειοψηφιών εξέφρασαν επιφυλάξεις και απηύθυναν ερωτήματα για την υφιστάμενη κατάσταση και την πυρασφάλεια στη Μαραθόλακκα, τα οποία αναμένεται να θέσουν και στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να πάρουν απαντήσεις από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και νέο δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο. Η εξέλιξη αυτή στηρίχθηκε στην απόφαση του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας στις 15 Απριλίου, σύμφωνα με την οποία παρατείνεται μέχρι τις 29 Οκτωβρίου η κατάσταση έκτακτης ανάγκης μεταξύ άλλων και της Τοπικής Κοινότητας Καρβελίου όπου ανήκει η περιοχή της Μαραθόλακκας.

Ανάδοχος για τις εργασίες, σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής, είναι ο Σώζων - Ιωάννης Παν. Ισσαρης, με ποσό 49.990 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται στην εισήγηση, είναι απαραίτητες οι εργασίες διαμόρφωσης του εδάφους για τον καθορισμό ζωνών πυροπροστασίας και άλλων αναγκαίων χωματουργικών επεμβάσεων, με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης λόγω κατεπείγουσας ανάγκης.

Στην τεχνική έκθεση της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων αναφέρεται ότι “οι εργασίες δεν μπορούν να υλοποιηθούν από το υπάρχον προσωπικό του Δήμου Καλαμάτας, καθώς ο δήμος μας δεν διαθέτει ερπυστριοφόρο φορτωτή και όσο για τα λοιπά απαραίτητα οχήματα δεν υπάρχει διαθέσιμος χειριστής, καθώς είναι απασχολημένος στην εκπλήρωση των καθημερινών αναγκών της αποκομιδής απορριμμάτων και στην κάλυψη των εργασιών που είναι αναγκαίες για την Τεχνική Υπηρεσία και τη Διεύθυνση Γεωτεχνικών”.

Γ.Σ.