Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019 20:08

Αναβολή απόφασης για λουκέτο σε καταστήματα στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Αναβολή απόφασης για λουκέτο σε καταστήματα στην Καλαμάτα

 

Τρεις περιπτώσεις οριστικής διακοπής λειτουργίας επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Καλαμάτας, συζήτησε χθες και κλήθηκε να αποφασίσει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου, αλλά δεν ενέκρινε καμία και ανέβαλε τις αποφάσεις για αργότερα.

Η πρώτη περίπτωση αφορούσε, σύμφωνα με την εισήγηση, επιχείρηση μαζικής εστίασης πρόχειρου γεύματος λιανικής διάθεσης τροφίμων, στην οδό Μπουλούκου. Οπως αποδείχθηκε, ήταν ψιλικατζίδικο που σέρβιρε και καφέ. Η υπηρεσία, η Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Μεσσηνίας που εισηγείτο την οριστική διακοπή, ενημέρωνε ότι “έχει διαμορφωθεί ο χώρος του παταριού σε δωμάτιο με κρεβάτι. Τα ανωτέρω αποτελούν ουσιώδη τροποποίηση των υγειονομικών όρων λειτουργίας του καταστήματος”.

Στη συζήτηση παρευρέθηκε ο ιδιοκτήτης που είπε ότι είχε βάλει ένα ραντζάκι για να κοιμάται το εγγονάκι του. Ο ίδιος ανέφερε ότι απομάκρυνε το ραντζάκι και ένα ηχοσύστημα που μπορούσε να παίξει 100 ντεσιμπέλ. Ενημέρωσε πως έγινε επανέλεγχος της υπηρεσίας 2 ημέρες πριν από τις εκλογές. Αποφασίστηκε να αναβληθεί και υποδείχθηκε στον ιδιοκτήτη να πάρει το νέο έγγραφο (του επανελέγχου) από το Υγειονομικό και να το καταθέσει στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου.

Η δεύτερη περίπτωση αφορούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην οδό Υπαπαντής. Σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας που εισηγείτο την οριστική διακοπή, υπήρχε “παραβίαση των διατάξεων της υγειονομικής διάταξης, καθώς σε δύο διαδοχικές μετρήσεις που διενεργήθηκαν με ηχόμετρο εντός του καταστήματος και στα σημεία που ορίζονται στη αναφερόμενη υγειονομική διάταξη για τον έλεγχο της μέγιστης ηχοστάθμης, η πρώτη εξ αυτών είχε στα 100,7 db και η δεύτερη στα 95,8 db αντί του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου των 80 db”. Μάλιστα, στο κατάστημα είχε επιβληθεί 3 φορές κλείσιμο για 10 ημέρες.

Η επιτροπή αποφάσισε τελικά να του επιβληθεί κλείσιμο για 20 ημέρες, αφού συζητήθηκε και κλείσιμο για 30 ημέρες.

Η τρίτη περίπτωση αφορούσε κατάστημα, καφενείο, στην οδό Μπουμπουλίνας, που σύμφωνα με τη Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Μεσσηνίας, “παρασκεύαζε και διέθετε μαγειρεμένα φαγητά χωρίς να προβλέπεται από την άδεια λειτουργίας που κατέχει, καθόσον δεν πρόκειται για επιχείρηση μαζικής εστίασης παρασκευής και διάθεσης πλήρους γεύματος (σνακ μπαρ - ουζερί), αλλά για επιχείρηση πρόχειρου γεύματος (καφενείο). Τα ανωτέρω αποτελούν αλλαγή - ουσιώδη τροποποίηση των υγειονομικών όρων λειτουργίας του καταστήματος”.

Στη συζήτηση επισημάνθηκε ότι έγινε επανέλεγχος από την υπηρεσία που ζήτησε η ίδια η ιδιοκτήτρια, αλλά διαπιστώθηκε ότι δεν είχε γίνει καμία αλλαγή. Αποφασίστηκε να αναβληθεί η λήψη απόφασης και στην επόμενη συνεδρίαση να κληθεί η ιδιοκτήτρια, για να εκφράσει τις απόψεις της. Μέχρι τότε το κατάστημα θα δουλεύει κανονικά.

Μάλιστα, στην πρόταση του αντιδημάρχου και νέου δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου που ζήτησε την αναβολή, αρχικά διαφώνησε ο σύμβουλος Ανδρέας Καραγιάννης, ο οποίος τελικά συμφώνησε και ψήφισε υπέρ της αναβολής.

Γ.Σ.


NEWSLETTER