Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012 08:24

Δήμος Καλαμάτας: Επανάληψη διαγωνισμού για το σκουπιδοοικόπεδο

Γράφτηκε από την
Δήμος Καλαμάτας: Επανάληψη διαγωνισμού για το σκουπιδοοικόπεδο

Την επανάληψη του διαγωνισμού του Δήμου Καλαμάτας που αφορά στη μίσθωση οικοπέδων για τη διαχείριση των σκουπιδιών αποφάσισε στην προχθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.
Το Σώμα ενέκρινε τη σχετική εισήγηση της επιτροπής του διαγωνισμού, στην οποία αναφερόταν χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει επιτευχθεί η βέλτιστη λύση».
Ο νέος διαγωνισμός, όπως διευκρινίστηκε, θα έχει σαφέστερους όρους και πιο ξεκάθαρες προϋποθέσεις, τόσο ως προς τον χώρο ανάπτυξης του κέντρου διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών και εγκατάστασης του δεματοποιητή των αδρανών, όσο και ως προς τους χώρους που απαιτούνται για την εναπόθεση των δεματοποιημένων αδρανών υλικών.
Η απόφαση αυτή έρχεται τη στιγμή που το πρόβλημα των σκουπιδιών παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -μετά και την παραίτηση από το αξίωμά του, του δημάρχου Ερμιονίδας Δημήτρη Καμιζή λόγω των χιλιάδων δεμάτων με σύμμεικτα σκουπίδια που παραμένουν για χρόνια συσσωρευμένα στο Κρανίδι, δημιουργώντας ανυπόφορη κατάσταση στην περιοχή.
Ο δήμαρχος του αργολικού δήμου -η παραίτηση του οποίου πάντως δεν έγινε δεκτή από το γενικό γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Τάσο Αποστολόπουλο- με επιστολή του επιρρίπτει ευθύνες για την κατάσταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Το θέμα αυτό, πάντως, θα απασχολήσει την Περιφερειακή Ενωση Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου, η οποία -όπως γνωστοποίησε χθες ο πρόεδρός της, δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, θα συνεδριάσει εκτάκτως τη Δευτέρα 16 Ιουλίου στην Τρίπολη -στις 8.30 το βράδυ- με μοναδικό θέμα συζήτησης «Διαχείριση απορριμμάτων -Παραίτηση δημάρχου Ερμιονίδας».
Τέλος, έγινε γνωστό, ότι ο Π. Νίκας είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με το Δ. Καμιζή, από τον οποίον ζήτησε να αναθεωρήσει την απόφασή του και να μην παραιτηθεί.
Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER