Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 09:16

Απαράδεκτη κατάσταση σε Αβία και Κιτριές: "Η Καλαμάτα... πληρώνει τα σκουπίδια της Μάνης"

Γράφτηκε από τον
Απαράδεκτη κατάσταση σε Αβία και Κιτριές: "Η Καλαμάτα... πληρώνει τα σκουπίδια της Μάνης"

“Πλήττεται η εικόνα της Καλαμάτας μ’ αυτό που συμβαίνει σε Αβία και Κιτριές”, παραδέχθηκε χθες το μεσημέρι, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος και νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, για το σοβαρό πρόβλημα με τα αμάζευτα σκουπίδια στο Δήμο Δυτικής Μάνης.

Παρατήρησε ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει και δεν τον ενδιαφέρουν τα όρια των δήμων, καθώς οι περιοχές αυτές είναι συνέχεια του Δήμου Καλαμάτας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, άφησε να εννοηθεί ότι ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας δεν μπορεί να βοηθήσει, αναφέροντας πως “δεν μπορεί αυτή η πόλη να είναι υπεύθυνη για τα σκουπίδια στη Μάνη, στην Οιχαλία”.

Μιλώντας περισσότερο ως περιφερειάρχης, επεσήμανε ότι “σ’ όλη την Πελοπόννησο είναι τεράστιο το πρόβλημα. Στο Πόρτο Χέλι και στην Επίδαυρο φεύγουν οι τουρίστες από τα σκουπίδια” και συμφώνησε “να λυθεί με τη διαδικασία ΣΔΙΤ”.

Για τους κάδους σκουπιδιών που βρομάνε, ο κ. Νίκας συνέστησε “ο κόσμος να προσέχει, αν δεν έχει συνείδηση”. Εκανε λόγο για πεταμένα στρώματα, καναπέδες, για “πολλά οργανικά στους κάδους γι’ αυτό μυρίζουν”. Είπε ότι “γίνονται προσπάθειες από το δήμο”, αλλά επέμεινε “να βοηθάει και ο κόσμος”.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και νέος δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος απάντησε ότι “δύο φορές έχουν πλυθεί οι υπόγειοι κάδοι και τρεις φορές στο κέντρο. Βρομίζουν από προϊόντα κρεοπωλείων και ιχθυοπωλείων. Γίνονται επαφές με σύστημα για να αντιμετωπιστούν τα προϊόντα αυτά”.

Οσον αφορά τις ερωτήσεις που έγιναν, ο σύμβουλος της μειοψηφίας Μιχάλης Αντωνόπουλος ρώτησε αν “ο δήμος μπορεί να βοηθήσει το Δήμο Δυτικής Μάνης για το σοβαρό πρόβλημα διαχείρισης σκουπιδιών που αντιμετωπίζει, για να μην χαλάει η εικόνα της παραλιακής Καλαμάτας με τους σωρούς των σκουπιδιών σε παραλιακή Αβία και Κιτριές”.

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Γιάννης Χριστόπουλος είπε ότι “οι κάδοι μυρίζουν, βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER