Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 17:10

Διαβεβαιώσεις Νίκα για την αποκατάσταση στην Αλαγονία

Γράφτηκε από τον

 

“Ο,τι χρειάζεται να γίνει, θα γίνει”, απάντησε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τις παρεμβάσεις αποκατάστασης των ζημιών του περασμένου χειμώνα, στην Αλαγονία, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας.

Παρατήρησε πως “η κατάσταση θα είναι καλύτερη απ’ ό,τι ήταν πριν το συμβάν” κι ενημέρωσε ότι “ο δήμος κάνει έργο της τάξης των 2 εκ. ευρώ με τάση να ενισχυθεί”. Ωστόσο, αναγνώρισε ότι “έχουμε δυσκολία, υπάρχει δύσκολη κατάσταση, εκεί που έχουμε τον πατατόσπορο, στο δρόμο από την Αλαγονία προς τον Μαχαλά” κι έκανε λόγο για αναγκαία έργα για τη συγκράτηση των νερών.

Για τα αρδευτικά επεσήμανε ότι “ίσως να χρειαστεί να γίνει ΤΟΕΒ Αλαγονίας και Ελαιοχωρίου, για να μοιραστεί δίκαια το νερό, για να λειτουργεί οργανωμένα η περιοχή”.

Για την πρόσφατη σύσκεψη στην Αλαγονία ανέφερε ότι “οι πρόεδροι συλλόγων ζήτησαν να κάνουμε μια συνάντηση και αποφασίσαμε να την κάνουμε στην Αλαγονία. Δεν κάναμε γενική συνέλευση κατοίκων”.

Ο κ. Νίκας σημείωσε πως “οι αναγκαίες μελέτες έχουν γίνει και έχουν σταλεί στους προέδρους. Τα έργα προσυπογράφονται από μηχανικούς”. Παραδέχθηκε, όμως, πως “ο κίνδυνος ποτέ δεν εκλείπει σ’ ένα βουνό”, είπε ότι “η βατότητα είναι διασφαλισμένη και υπενθύμισε πως “αρκετές περιοχές του Ταϋγέτου επλήγησαν, όχι μόνο η Αλαγονία”.

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Γιάννης Χριστόπουλος ανέφερε ότι “δεν ξέρουμε τι γίνεται στην περιοχή, με ποιο σχέδιο και ποια μελέτη. Δεν έχουν ενημέρωση οι κάτοικοι”.

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Μιχάλης Αντωνόπουλος υπενθύμισε, μεταξύ άλλων, στο δήμαρχο ότι “είχατε υποσχεθεί μελέτες με τη διαδικασία κατεπείγοντος”, ενώ ο σύμβουλος Σταμάτης Μπεχράκης εξέφρασε επιφυλάξεις για τις παρεμβάσεις που γίνονται, υποστηρίζοντας πως δεν έχουν γίνει μελέτες στα αρδευτικά.

Γ.Σ.