Σάββατο, 13 Ιουλίου 2019 18:04

Επικοινωνία για τα ογκώδη αντικείμενα στο Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Επικοινωνία για τα ογκώδη αντικείμενα στο Δήμο Τριφυλίας

 

Να μην βγάζουν ογκώδη αντικείμενα αν προηγουμένως δεν έχουν επικοινωνήσει με τον δήμο καλεί τους δημότες ο νέος αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Τριφυλίας Γιάννης Γριβοκωστόπουλος.

Σημειώνεται πως όλοι πρέπει να γίνουν αρωγοί στην προσπάθεια καθαριότητας, ενώ διευκρινίζεται πως ογκώδη αντικείμενα μετά από συνεννόηση με την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου θα μαζεύονται μόνο εντός οριοθετημένων οικισμών και πόλεων.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Τριφυλίας καταβάλλει καθημερινά κάθε δυνατή προσπάθεια να διατηρεί καθαρά όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου. Σε αυτή λοιπόν την προσπάθεια οφείλουμε και πρέπει όλοι μας να είμαστε αρωγοί. Παρακαλούνται οι δημότες να μην βγάζουν ογκώδη αντικείμενα (έπιπλα, άχρηστες οικιακές συσκευές, στρώματα, κλαριά, φύλλα, χόρτα κ.λπ.) πριν επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία Καθαριότητας στα τηλέφωνα: Δ.Ε.Κυπαρισσίας: 27613 60742, 27613 60735, Δ.Ε. Γαργαλιάνων: 27630 22224, 27630 22467, Δ.Ε.Φιλιατρών: 27613 60023, 27613 60029 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες από 08:00 - 13:30, για να συνεννοηθούν πότε θα γίνει η τοποθέτηση και η αποκομιδή. Η αποκομιδή, μεταφορά από τον δήμο γίνεται μετά από την πιο πάνω συνεννόηση με την Υπηρεσία Καθαριότητας, μόνο για εντός οριοθετημένων σχεδίων πόλεων και οικισμών με το ανοικτό αυτοκίνητο της υπηρεσίας και τοποθετούνται δίπλα στους κάδους και σε σημεία που δεν εμποδίζουν τη διέλευση πεζών και οχημάτων και δεν δυσχεραίνουν την αποκομιδή τους. Για εκτός σχεδίου πόλεων και οικισμών ο δήμος δεν θα αναλαμβάνει τη μεταφορά τους, οι δε ιδιοκτήτες υποχρεούνται (έως την έναρξη διαδικασιών κομποστοποίησης), να τα παρακρατούν εντός της ιδιοκτησίας τους προς καύση, όπως οι ειδικές αστυνομικές διατάξεις ορίζουν».

 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER