Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 08:26

Θετικές οι κυκλοφοριακές συνέπειες του κόμβου στην «Φωτεινή»

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Θετικές οι κυκλοφοριακές συνέπειες  του κόμβου στην «Φωτεινή»

 

Kυκλοφορείται και φαίνεται να ανταποκρίνεται θετικά στην κυκλοφορία ο υπό ολοκλήρωση κυκλικός κόμβος στο ξενοδοχείο “Φωτεινή”, αλλά θέλει προσοχή για να μην προκληθεί τροχαίο ατύχημα.

Ο κύκλος δεν έχει ολοκληρωθεί, εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν έχει πλήρη σήμανση, αλλά σήμανση εργοταξίου. Γι’ αυτό το λόγο οι οδηγοί που κινούνται στον κόμβο, από και προς τη Μάνη και την Καλαμάτα, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υπομονετικοί.

Θα πρέπει να ξέρουν και να θυμούνται ότι όποιος κινείται στον κύκλο έχει προτεραιότητα. Κυρίως πρέπει να προσέχουν τα STOP οι οδηγοί που έρχονται από τη Ναυαρίνου και το δρόμο της Μάνης. Ακόμα, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείχνουν οι οδηγοί που έρχονται από τη Βέργα και θέλουν να στρίψουν αριστερά προς τη Ναυαρίνου - και οι οποίοι θα πρέπει να κάνουν τον κύκλο και μετά να στρίψουν προς τον παραλιακό δρόμο της Καλαμάτας. Χθες κάποιοι οδηγοί έκοβαν κάθετα αριστερά πριν τον κυκλικό κόμβο, και ήταν ευτύχημα που δε σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα.

Χθες, εργάτες έφτιαχναν τις τριγωνικές νησίδες πριν τον κύκλο και από τις δύο πλευρές (δρόμο Μάνης και Λακωνικής), οι οποίες θα διευκολύνουν την κίνηση γύρω από τον κυκλικό κόμβο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η ολοκλήρωση του δρόμου πρόσβασης σε γειτονικές κατοικίες, στην ανατολική πλευρά απέναντι από το “Φωτεινή”.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο του κυκλικού κόμβου στο ξενοδοχείο “Φωτεινή”, στη διασταύρωση της Λακωνικής με την 1η επαρχιακή οδό (προς Μάνη) και τη Ναυαρίνου, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, υλοποιείται από τη Δ.Τ.Ε. της Π.Ε. Μεσσηνίας και έχει ανάδοχο την κοινοπραξία Αφοι Παναγιωτόπουλοι Ο.Ε. - Μαρία Αναστασοπούλου με έκπτωση 47,26%.

Γ.Σ.

Σχόλια  

0 # καλορίζικο ... 17-07-2019 19:09
Από τότε που ανακαλύψατε,στο ν δήμο,τους κυκλικούς κόμβους,έχετε γεμίσει τον τόπο με δαύτους. Θεραπεύουν πάσαν .. νόσον. Αυτοί που κατευθύνονται από Ναυαρίνου προς Βέργα,έχουν STOP ; ! Τους ατζαμήδες που αδυνατούν να κρατήσουν το αυτοκίνητο τους ακινητοποιημένο στην ανηφόρα,τους σκεφτήκατε ; Μπα,όχι ..
Ο πλέον αρμόδιος για να κρίνει αν το νέο απόκτημα σας είναι όντως λειτουργικό και ασφαλές,είναι ένας τυπικός οδηγός υπεραστικού ή τουριστικού λεωφορείου που θα υποδυθεί ότι κάνει δρομολόγιο.
Είσθε βέβαιοι ότι μπορεί να κάνει τους απαραίτητους ελιγμούς,χωρίς να μπλοκάρει την κίνηση ή να κινδυνεύσουν οι επιβάτες του και όσοι άλλοι θα κινούνται στον κόμβο ;
Προειδοποιητικοί πορτοκαλί σηματοδότες θα τοποθετηθούν ή να θάψουμε πρώτα μερικούς ανυποψίαστους και μετά βλέπουμε ;
Καλού κακού,φτιάχτε μία ισχυρή μάντρα ημικυκλική, να προστατεύει το Φωτεινή από .. απρόσκλητους που θα πηγαίνουν προς παραλία και Λακωνικής...
Τέλος δε,έχει STOP αυτός που ανεβαίνει την Ναυαρίνου, αυτός που έρχεται από την Βέργα και αυτός από την Λακωνικής ;
Μήπως να το ξανασκεφτείτε ;
Θα γίνει ο κακός χαμός ...
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER