Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019 20:34

Προειδοποίηση στον ανάδοχο των ασφαλτοστρώσεων της Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Προειδοποίηση στον ανάδοχο των ασφαλτοστρώσεων της Καλαμάτας

Ειδική πρόσκληση στον ανάδοχο του έργου ασφαλτοστρώσεων στην πόλη έστειλε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, γιατί το σημαντικό αυτό έργο υλοποιείται με προβληματικούς ρυθμούς.

Χαρακτηριστικά, απαντώντας σε ερώτησή μας, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας μας ενημέρωσε ότι ο δήμος έστειλε στον ανάδοχο ειδικό έγγραφο το οποίο αποτελεί προοίμιο της έκπτωσής του. “Πρέπει να κάνουμε αυτό που προβλέπει ο νόμος” παρατήρησε ο δήμαρχος και διευκρίνισε πως υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο, στο οποίο αν δεν ανταποκριθεί ο εργολάβος, θα κινηθεί η διαδικασία για να κηρυχθεί έκπτωτος. Επεσήμανε μάλιστα ότι η έκπτωση θα έχει επιπτώσεις για το δήμο και για τον εργολάβο.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημόπουλος, θέλοντας να χαμηλώσει τους τόνους, μας είπε ότι “η υπηρεσία, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών αξιολόγησε ότι ο εργολάβος πάει αργά, αργότερα απ’ όσο πρέπει” και παρατήρησε πως “σύντομα θα μας απαντήσει στην πράξη”. Επιβεβαίωσε πάντως πως “αν δεν ανταποκριθεί, δεν κάνει τις εργασίες που του ορίζονται στην πρόσκληση, τότε θα κινηθεί η διαδικασία της έκπτωσης”. Και αναγνώρισε ότι πρόκειται για “κρίσιμη εργολαβία, που έχει αρκετούς δρόμους”.

Ανάδοχος του έργου των ασφαλτοστρώσεων σε δρόμους της Καλαμάτας, προϋπολογισμού 930.000 ευρώ, είναι ο εργολάβος Ευάγγελος Κουδούνης (από τη Θεσσαλονίκη με μεσσηνιακή καταγωγή) με έκπτωση 63,02% - και το έργο υλοποιείται από Καλαματιανό υπεργολάβο.

Μέχρι τώρα έχει γίνει ασφαλτόστρωση στην οδό Αθηνών (στην παλιά εθνική) από καπνεργοστάσιο Καρέλια έως κόμβο Ζαφείρη, στην αρχή της Ναυαρίνου και σε τμήμα της Σανταρόζα, ενώ ολοκληρώνεται η διάνοιξη τμήματος της οδού Λήμνου.

Με το έργο αυτό ασφαλτοστρώσεις προβλέπεται να γίνουν: Στη συμβολή των οδών Νέδοντος και Σπάρτης, καθώς και σε τμήματα των οδών Είρας, Μεσσήνης, Αθηνών, Κλαδά, Μητροπολίτου Μελετίου, Ακρίτα, Κρήτης, Λακωνικής, Παλαιολόγου, Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Ολγας, Χίου, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Ψαρών, Αναγνωσταρά, Αριστοδήμου, Κανάρη, Σοφοκλέους, Ευριπίδου, Μπουμπουλίνας, Νέας Εισόδου, παλιάς εθνικής οδού από Σπερχογεία έως Ασπρόχωμα, Αγίου Δημητρίου Κοκκορόγιαννη, Ανθέων, Κορώνης, Γεωργάκη Ολυμπίου, Σωκράτους, Σανταρόζα, Παπανικολάου, Χρυσανθέμων, περιοχής Ράχης, Ιωσήφ Ανδρούσης, προς γήπεδο στα Παλιάμπελα, Δωρίου, Χριστιάνων, Ανατολικής Συνοικίας (μεταξύ Κρήτης και Ναυαρίνου).

Το έργο είχε προθεσμία υλοποίησης 200 ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο (τον περασμένο Οκτώβριο), αλλά έχει πάρει παράταση έως το τέλος Ιουλίου και χρηματοδοτείται από δημοτικούς πόρους και ΣΑΤΑ.

Γ.Σ.


NEWSLETTER