Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019 19:28

Η πρέσβειρα της Σουηδίας στο Δημαρχείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Η πρέσβειρα της Σουηδίας στο Δημαρχείο Καλαμάτας

Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε χθες η πρέσβειρα της Σουηδίας Charlotte Sammelin, συνοδευόμενη από την πρόεδρο του Ελληνοσουηδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Ράνια Πατσιοπούλου και το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου αυτού Ozge Okay (αμφότερες οι κυρίες είναι στελέχη μεγάλων σουηδικών εταιρειών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα).

Οι επισκέπτριες συναντήθηκαν με το δήμαρχο Καλαμάτας και εκλεγέντα περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, παρουσία του αντιδημάρχου και εκλεγέντος δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου.

Τη συνάντηση απασχόλησαν πολλά θέματα κοινού ενδιαφέροντος μεταξύ της Καλαμάτας, της ευρύτερης περιοχής της και της Σουηδίας, σε διάφορους τομείς. Η συζήτηση εστιάσθηκε καταρχήν σε ισχυρές γέφυρες μεταξύ των δύο χωρών, εκ των οποίων η κυριότερη είναι η παρουσία πολλών Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στη Σουηδία.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην κατάσταση και τις προοπτικές της Καλαμάτας και της περιοχής της, και χαιρέτισε την έκφραση από σουηδικής πλευράς της επιθυμίας για συνεργασία σε διάφορους τομείς, ιδίως σε ζητήματα νέων τεχνολογιών και επιχειρηματικότητας. Ζήτησε, μάλιστα, να υπάρξουν ευκαιρίες προβολής της περιοχής μας και των προϊόντων που αυτή παράγει σε σουηδικές επιχειρήσεις των αντιστοίχων τομέων.
Ο κ. Νίκας πρότεινε να οργανωθεί στην Καλαμάτα μία συνάντηση που θα εστιάσει σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και σε τομείς όπου είναι δυνατόν να υπάρξει οικονομική και πολιτιστική συνεργασία, στο πρότυπο άλλων συναντήσεων που η σουηδική πρεσβεία έχει διοργανώσει στην ελληνική περιφέρεια. Η συνάντηση έκλεισε με την ανταλλαγή συμβολικών δώρων μεταξύ του δημάρχου και της πρέσβειρας.

Οι επισκέπτριες βρέθηκαν στον τόπο μας με αφορμή την έναρξη του 25ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER