Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019 18:15

Ασφαλτοστρώσεις στον Ταΰγετο

Γράφτηκε από την

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης και βελτίωσης του κύριου οδικού δικτύου των Τ.Κ. Ταϋγέτου Δήμου Καλαμάτας, προϋπολογισμού 3 εκ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εσωτερικών.

Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν ασφαλτοστρώσεις, μαζί με τις αναγκαίες διαπλατύνσεις, στους οικισμούς Περιβολάκια και Διάσελλα της Τοπικής Κοινότητας Ελαιοχωρίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, οι παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης και κατασκευής τεχνικών θα συνεχιστούν.

Υπενθυμίζεται ότι ανάδοχος είναι η εταιρεία “Ανταίος”, με έκπτωση 58,55%.
Με βάση τη μελέτη που έχει συνταχθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις, όπως ασφαλτοστρώσεις, τοιχία αντιστήριξης, μπάρες, διευθέτηση ομβρίων, πλέγματα για τη συγκράτηση βράχων κλπ. σε όλη την έκταση του οδικού δικτύου και συγκεκριμένα στους δρόμους: α) Γιαννιτσάνικα - Ελαιοχώρι - Περιβολάκια - εθνική οδός. β) Εθνική οδός - Καρβέλι - Λαδά - εθνική οδός. γ) Εθνική οδός - Νέδουσα - Μαχαλάς - Αλαγονία - Πηγές – Αρτεμισία κλπ.
Το συγκεκριμένο έργο εκτελείται ανεξάρτητα από τις εργολαβίες του Δήμου Καλαμάτας για την αποκατάσταση ζημιών στην περιοχή της Αλαγονίας, από τις έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου χειμώνα.