Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 09:57

Αποζημίωση Δήμου Καλαμάτας σε δημότη για ζημιά σε αυτοκίνητο

Γράφτηκε από τον

 

Αποζημίωση 240 ευρώ πρόκειται να καταβάλει ο Δήμος Καλαμάτας σε δημότη - κάτοικο Θουρίας, για τη ζημιά που προκλήθηκε στο αυτοκίνητό του από σωλήνα που εξείχε της νησίδας στη διασταύρωση Φιλελλήνων και Πλάτωνος.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου αποδέχθηκε τον εξώδικο συμβιβασμό κι ενέκρινε την καταβολή της αποζημίωσης μετά από εισηγήσεις της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών και της Νομικής Υπηρεσίας.

Στη συνεδρίαση παρέστη και ο δημότης που υπέστη τη ζημιά, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δεν έχει καμία άλλη απαίτηση αν του καταβληθούν τα 240 ευρώ, τα χρήματα που έδωσε για την αποκατάσταση.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 31 Ιανουαρίου φέτος, όταν ο δημότης περνώντας με το αυτοκίνητό του από το συγκεκριμένο σημείο, έσκισε στο σωλήνα που εξείχε τα δύο αριστερά λάστιχα του αυτοκινήτου του.

Η Διεύθυνση Γεωτεχνικών στην εισήγησή της πέρα από τη βεβαίωση του συμβάντος και της άποψής της να πληρωθεί ο συνδημότης μας παρατηρεί ότι “ως Διεύθυνση σε συνεννόηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο επιταχύνουμε τις διαδικασίες άρσης της επικινδυνότητας από τις σιδερένιες περιφράξεις των νησίδων των οδών Φιλελλήνων, Ακρίτα και Θεμιστοκλέους”.

Στο τέλος της συζήτησης παρέστη και ο αντιδήμαρχος - νέος δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος που παρατήρησε ότι το ατύχημα έγινε η αφορμή να ξηλωθούν όλοι οι σωλήνες περίφραξης από τις νησίδες των δρόμων της Καλαμάτας.

Γ.Σ.