Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 18:40

Υποβολή αιτήσεων για το Νησιώτικο πανηγύρι

Γράφτηκε από την
Υποβολή αιτήσεων για το Νησιώτικο πανηγύρι

 

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το φετινό Νησιώτικο πανηγύρι, καθώς στην ιστοσελίδα του Δήμου Μεσσήνης ήδη αναρτήθηκε η αίτηση την οποία καλούνται να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι και να καταθέσουν, μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, στον δήμο.

Οσον αφορά τις διάφορες προθεσμίες και τις τιμές που θα ισχύσουν φέτος, αυτές αναμένεται να καθοριστούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία προσδιορίζεται για την επόμενη εβδομάδα ή το αργότερο μέχρι τις 6 Αυγούστου.

Μαζί με την αίτηση, στην ιστοσελίδα του δήμου έχει αναρτηθεί και ο κανονισμός του πανηγυριού, όπως αυτός είχε εγκριθεί πέρυσι και σύμφωνα με τον οποίο οι χώροι όπου και φέτος θα αναπτυχθεί το πανηγύρι, είναι οι εξής:

α) Παραδοσιακός χώρος (οδός Καπετάν Κρόμπα από τα σκαλιά της εκκλησίας των Τριών Ιεραρχών μέχρι την συμβολή της με την Μητροπολίτου Χρυσοστόμου, η Μητροπολίτου Χρυσοστόμου και η Ζωοδόχου Πηγής από τη συμβολή της με τη Μητροπολίτου Χρυσοστόμου μέχρι την είσοδο της εκκλησίας).

β) Ο χώρος μπροστά από τον ναό των Τριών Ιεραρχών (ο δρόμος που συνδέει την οδό Μουλαβασίλη με την οδό Καπετάν Κρόμπα).

γ) Τμήματα του δημοτικού οικοπέδου (νότια ως τον χώρο της εκκλησίας, βόρεια ως τη Γ. Παπανδρέου, ανατολικά ως τον περιφερειακό δρόμο και δυτικά ως τον δρόμο εισόδου στην εκκλησία, όπως επίσης και το εναπομείναν τμήμα του οικοπέδου που έχει ασφαλτοστρωθεί από την οδό που συνδέει το βόρειο μέρος του μετοχιού).

δ) Τμήματα ιδιοκτησίας Μονής Βουλκάνου (στα Μπεζεστένια και στον αδιαμόρφωτο χώρο).

ΠΛΑΤΕΙΑ

Εξ άλλου, στον χώρο της κεντρικής πλατείας της Μεσσήνης προτείνεται η διενέργεια έκθεσης - παζαριού βιβλίου και η τοποθέτηση από τους συλλόγους της πόλης ενημερωτικών περιπτέρων. Ας σημειωθεί, ωστόσο, ότι οι υπηρεσίες του δήμου δεν συναινούν στην παραχώρηση θέσεων στην κεντρική πλατεία, καθώς -όπως υπενθυμίζουν- “στη σύμβαση ανακατασκευής της είχε προβλεφθεί ως όρος η μη ύπαρξη εσόδων από τη χρήση της”. Παρά ταύτα όμως, τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης, αλλά και η επιτροπή πανηγυριού, επί σειρά ετών, εισηγούνται τα εξής ως προς τη χρήση της πλατείας στη διάρκεια του πανηγυριού:

α) Ο χώρος μπροστά από το πάρκο Ηρώων και το σιντριβάνι να παραχωρείται μόνο για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε εκμεταλλευτές αναλόγων καταστημάτων. Η κατάληψη να επιτραπεί μόνο στο όριο των 4 επιπλέον μέτρων σε πλάτος από τη σημερινή κατάσταση.

β) Ο χώρος στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης, δεξιά και αριστερά της εισόδου του πάρκου, να παραχωρηθεί για την πώληση βιβλίων, ειδών οικοτεχνίας - χειροτεχνίας.

γ) Τέλος εξετάζεται η δυνατότητα -μετά από σχετικά αιτήματα- χώρος επί της κεντρικής πλατείας να διατεθεί για την προβολή αγροτικών μηχανημάτων.

 


NEWSLETTER