Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019 14:18

Καλαμάτα: Υποτροφίες “Λυκούργου Σκιά” σε 11 φοιτητές (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Τις επιταγές των ετήσιων υποτροφιών του κληροδοτήματος Λυκούργου Σκιά, συνολικού ύψους 52.800 ευρώ, παρέλαβαν χθες 11 φοιτητές - φοιτήτριες ή οι εκπρόσωποί τους, στο νέο Δημαρχείο Καλαμάτας.

Το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε υπότροφο αριστούχο φοιτητή ανέρχεται σε 4.800 ευρώ το χρόνο. Οι φοιτητές που ενισχύονται για την περίοδο από το Σεπτέμβριο του 2018 έως το φετινό Αύγουστο, είναι 9 παλιοί υπότροφοι και 2 καινούργιοι, όλοι με εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις.

Τις επιταγές επέδωσαν ο δήμαρχος και νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο αντιδήμαρχος και νέος δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και άλλοι αντιδήμαρχοι.

Πριν την επίδοση των επιταγών ο κ. Νίκας είπε ότι “ο Λυκούργος Σκιάς γεννήθηκε το 1912, πέθανε το 2000, ήταν ανώτερος δημόσιος υπάλληλος και όλη την περιουσία του την έδωσε στο Δήμο Καλαμάτας, με την προϋπόθεση τα έσοδα από αυτή την περιουσία να γίνονται υποτροφίες, να υποστηρίζονται με υποτροφίες τα παιδιά που έχουν καλές επιδόσεις στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε το 2008, όταν ήμουν 1,5 χρόνο περίπου δήμαρχος, και από το 2008 μέχρι σήμερα ο δήμος έχει διαθέσει 550.000 ευρώ, με την καλή διαχείριση του κληροδοτήματος”.
Ο δήμαρχος ευχήθηκε “να είναι αιωνία η μνήμη του Λυκούργου Σκιά και να θυμόμαστε πάντα τους ευεργέτες. Να υπάρξουν μιμητές του αειμνήστου δωρητή Λ. Σκιά”. Και ζήτησε από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να θυμούνται ότι “βρέθηκε ένας άνθρωπος και διέθεσε την περιουσία του για σας, για να σας βοηθήσει για την πορεία σας στη ζωή”.

Οι φοιτητές και φοιτήτριες που πήραν τις υποτροφίες, είναι οι: Ζέρβα Μαρία του Δημητρίου, Σπηλιόπουλος Απόστολος του Αναστασίου, Παρασκευόπουλος Παναγιώτης του Φωτίου, Ζυγουράκη Ελένη - Αννα του Διονυσίου, Φαν Νίκερκ Ναταλία του Ιωάννη, Μπούχαλης Βασίλειος του Ευαγγέλου, Ηλιοπούλου Μαρία του Αγγέλου, Σαραντοπούλου Δανάη - Ευσταθία του Δημητρίου, Σεντεμέντε Μαγδαληνή του Βασιλείου (παλιοί), Μπιτσάνη Κωνσταντίνα του Γρηγορίου, Πετρομιχελής Δημήτριος του Παναγιώτη (νέοι).