Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019 09:31

Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας δεν παραχωρείται ξανά σε συλλόγους (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας δεν παραχωρείται ξανά σε συλλόγους, προσωρινά, για λόγους προστασίας του από προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν.

Η νέα δημοτική αρχή θα επανεξετάσει και θα αποφασίσει το ζήτημα της παραχώρησης στο μέλλον.

Αυτά επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της “Φάρις” Θανάσης Ηλιόπουλος, απαντώντας σε ερωτήσεις για την απόφαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης να ανακαλέσει προηγούμενη απόφασή του για την παραχώρηση του Μεγάρου Χορού στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Τριάδας για την πραγματοποίηση παράστασης. Απόφαση ανάκλησης που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από τους υπεύθυνους του συλλόγου, καθώς η παράσταση στο Μέγαρο είχε προγραμματιστεί για τις αρχές Αυγούστου, είχαν εκδοθεί εισιτήρια και προσκλήσεις και είχαν γίνει συμφωνίες για τη μετακίνηση συντελεστών από την Αθήνα.

“Δεν υπάρχει κάτι με κάποιο σύλλογο της πόλης ή τοπικής κοινότητας, κάτι συγκεκριμένο ή προσωπικό”, είπε ο Θαν. Ηλιόπουλος. Ανέφερε πως “οφείλουμε να διαφυλάξουμε τη λειτουργία του Μεγάρου Χορού” - και υποστήριξε ότι “ από παραχώρηση σε άλλο σύλλογο παρουσιάστηκαν διάφορα ζητήματα, που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία του Μεγάρου”.

Εξήγησε ότι “δεν έχουμε μόνιμο προσωπικό, τις απαιτούμενες και συγκεκριμένες αρμοδιότητες για να λειτουργήσει σωστά το Μέγαρο” και παρατήρησε πως “η νέα δημοτική αρχή θα το δει και θα το επανεκτιμήσει”.

Επέμεινε ότι “για να διασφαλιστεί η λειτουργία του Μεγάρου, ο μόνος τρόπος είναι να ανασταλεί η παραχώρηση σε τρίτους” και ανέφερε ειδικότερα την ανησυχία του: “Τα σταγκόνια ποιος θα τα χειριστεί; Αυτά για τα οποία περιμέναμε χρόνια, για να πάρουμε άδεια λειτουργίας του Μεγάρου”.

Για το ζήτημα της ανάκλησης της παραχώρησης στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Τριάδας, ο Μιλτιάδης Κουτίβας, μέλος του Δ.Σ. της “Φάρις”, εκπρόσωπος της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, επέκρινε τη δημοτική αρχή, αναφέροντας: “Οι αιτίες που επικαλείται η δημοτική αρχή είναι ότι «σε προηγούμενο σύλλογο υπήρξε πρόβλημα με υπέρβαση αριθμού θεατών, η λειτουργία των σταγκονιών που πραγματοποιήθηκε ήταν από μη ειδικευμένο τεχνικό, έγινε μη τήρηση του ωραρίου του χώρου, ενώ υπάρχει έλλειψη απαραίτητου τεχνικού προσωπικού, όπως ο τεχνικός υπεύθυνος και ο υπεύθυνος ασφαλείας». Αλλη μια απόδειξη του ότι η δημοτική αρχή αντιλαμβάνεται τον πολιτισμό ως επιχειρηματική δραστηριότητα. Αυτό το πρόβλημα που δημιουργήθηκε είναι αποτέλεσμα της υπακοής της δημοτικής αρχής στο δόγμα κόστος - όφελος. Για να υπάρξει εύρυθμη λειτουργία του Μεγάρου Χορού χρειάζεται άμεσα να καλυφθούν οι πάγιες ανάγκες του. Αυτό σημαίνει προσλήψεις σε προσωπικό με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Ακόμα χρειάζεται στους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας να δίδεται δωρεάν”.

Γ.Σ.