Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012 07:20

Μανιάτικο Πανόραμα στον προβλήτα της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την


Ο Δήμος Δυτικής Μάνης θα συμμετέχει στο 7ο Μανιάτικο Πανόραμα που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Τσεριωτών Αττικής "Ο Ευαγγελισμός", στην προβλήτα της Καλαμάτας από 27 έως και 30 Ιουλίου. Πρόκειται, όπως αναφέρει, για ένα φεστιβάλ τοπικών προϊόντων, γευσιγνωσίας και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ο δήμος καλεί τους παραγωγούς μανιάτικων προϊόντων που επιθυμούν να συμμετέχουν με τα προϊόντα τους στο περίπτερο του δήμου, να δηλώσουν συμμετοχή έως αύριο Τετάρτη, στο τηλέφωνο 27210 - 64120.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, ως απόλυτα επιτυχημένη χαρακτηρίστηκε η εκδήλωση για την προβολή των μανιάτικων προϊόντων και γεύσεων που πραγματοποίησε ο Δήμος Δυτικής Μάνης, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Καρδαμύλης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σωτηριανίκων, το Σύλλογο Καρδαμυλαίων Αττικής, καθώς και με επαγγελματίες και εθελόντριες της ευρύτερης περιοχής, προχθές Κυριακή στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο Καρδαμύλης. Η εκδήλωση που συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό κόσμου, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το Καλοκαίρι 2012.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Σωτηριανίκων έφτιαχναν τα περίφημα μανιάτικα λαλάγγια, τα οποία προσέφεραν στους επισκέπτες μαζί με ντόπιο τυρί, ενώ αναβίωσαν παλαιά επαγγέλματα, όπως της κατασκευής ψάθινων καπέλων, διαδικασία η οποία εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους.
Παράλληλα, στο χώρο εντός του σχολείου, λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής -χαρακτικής από τους Ιωάννη Δημουλέα και Γιώργο Παπαδοκοτσώλη, καθώς και το 6ο Μανιάτικο Πανόραμα από το Σύνδεσμο Τσεριωτών Αττικής "Ο Ευαγγελισμός".