Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019 17:08

Σωματείο ΔΕΥΑ Μεσσηνίας κατά δημοτικής αρχής Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

“Κινήσεις διάσπασης ενότητας των εργαζομένων” από τη δημοτική αρχή καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το σωματείο εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “ενώ συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων απολυμένων της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, η δημοτική αρχή απαντά με κινήσεις διάσπασης ενότητας των εργαζομένων. Επιλεκτικά καλεί εργαζόμενους για εργασία με αδιευκρίνιστες σχέσεις, αφού δεν τηρεί ούτε τις νόμιμες διαδικασίες. Τις κινήσεις αυτές καταγγέλλει το σωματείο και καλεί την επιθεώρηση εργασίας για σχετικό έλεγχο”.

Το σωματείο, στην ίδια ανακοίνωση, καλεί τη δημοτική αρχή “να σεβαστεί την αγωνία των συναδέλφων μας και να μην παίζει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των οικογενειών τους.

Με αυτόν τον τρόπο συμπεριφοράς τους, αποδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν από την έλλειψη προσωπικού και το έννομο συμφέρον και καλούνται να συνομολογήσουν και να αποδεχτούν στο αίτημα των απολυμένων για μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες”.