Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 21:57

Λόγω έλλειψης απαρτίας δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις στο Δήμο Οιχαλίας

Γράφτηκε από την

Μπλακ άουτ στο Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας προκαλεί η αποχή της αντιπολίτευσης από τις συνεδριάσεις του Σώματος.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν απέχει η αντιπολίτευση δε έχει απαρτία επειδή σύμβουλοι της πλειοψηφίας έχουν άρει την στήριξή τους στο δήμαρχο Φίλιππο Μπάμη και προφανώς δεν πάνε στις συνεδριάσεις. Ετσι δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις και ουσιαστικά ο δήμος παραμένει ακυβέρνητος.

 

Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ελένη Αλειφέρη μιλώντας στην "Ε" τόνισε ότι η παράταξή της χρησιμοποιεί την αποχή ως μοχλό πίεσης για να καταλάβει η πλειοψηφία ότι έχει πάρει λάθος ρότα. «Η μη παρουσία μας στόχο έχει να συνειδητοποιήσουν πως δεν μπορούν να φέρνουν προς συζήτηση δευτερεύοντα θέματα -όπως εν προκειμένω οι πολιτιστικές εκδηλώσεις- και μην ασχολούνται με τα σημαντικά», σημείωσε και τόνισε πως «δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η ανοχή από την πλευρά μας προκειμένου να γίνονται τα Δημοτικά Συμβούλια, γιατί είναι εις βάρος του τόπου».
Επίσης η κ. Αλειφέρη είπε πως δεν μπορεί να καλούνται να ψηφίσουν για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις όταν η δημοτική αρχή αρνείται να σχεδιάσει ένα πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής ή να ασχοληθεί με το ΕΣΠΑ. «Οταν στέλνουν πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου και ένα από τα θέματα είναι οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον Αγ. Παντελεήμονα -και μάλιστα την προπαραμονή της γιορτής-, τότε μιλάμε για προχειρότητα. Γιατί εμείς να στηρίξουμε το θέμα αυτό όταν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν παρίστανται στις συνεδριάσεις;», αναρωτήθηκε. Και πρόσθεσε πως είθισται «οι πλειοψηφίες διοικούν το δήμο και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να δείχνουμε ανοχή γιατί βλέπουμε ότι καμιά σοβαρή προσπάθεια δεν γίνεται για το ΕΣΠΑ ή για την ανάπτυξη κοινωνικής πολιτικής».
Καταλήγοντας η κ. Αλειφέρη είπε ότι ο δήμαρχος θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η ανοχή είναι σε βάρος των συμφερόντων του τόπου.