Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019 17:54

Ελεγκτές στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας;

Γράφτηκε από τον
Ελεγκτές στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας;

Θα κληθούν οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης αν υπάρχει θέμα με τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας, επισήμανε ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τα όσα ακούγονται για την επιχείρηση.

Διευκρίνισε δε πως στα χέρια του δεν έχει κανένα υπογεγραμμένο έγγραφο που να δείχνει κάτι, ενώ εξέφρασε και αμφισβήτηση για τον ορκωτό λογιστή, καθώς όπως είπε άλλος ελέγχει και άλλος υπογράφει.

Το όλο θέμα ανακινήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ευστάθιος Ανδρινόπουλος ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση για τα όσα ακούγονται σχετικά με τη ΔΕΥΑΤ.

Απαντώντας ο κ. Κατσίβελας σημείωσε πως ζήτησε να του φέρουν επίσημα έγγραφα υπογεγραμμένα, για να τα αξιολογήσουν και να δουν τι χρειάζεται να γίνει, αλλά δεν του έχει παραδοθεί τίποτα. Μίλησε, είπε, με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΤ και το λογιστή, και κάλεσε τον ορκωτό λογιστή να πάει στο γραφείο του, ο οποίος του είπε ότι έχει χαλάσει το αυτοκίνητό του και δεν μπορεί να πάει – αυτό, σχολίασε, δεν είναι επαρκής δικαιολογία.

Από εκεί και πέρα επανέλαβε ότι μόνο σε ενυπόγραφα έγγραφα μπορεί να στηριχτεί και ότι παρατηρήσεις υπάρχουν θα αξιολογηθούν , υπάρχει είπε και μια κακοπιστία όσον αφορά τον ορκωτό λογιστή ο οποίος κάνει τους ελέγχους στη ΔΕΥΑΤ καθώς άλλος ελέγχει και άλλος υπογράφει. Να δούμε είπε στο τέλος ποιοι θα υπογράψουν και αν υπάρχει θέμα θα κληθεί η Δημόσια Διοίκηση και αν προκύψει κάτι θα γίνει ΕΔΕ και εισαγγελική καταγγελία.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο δημοτικός σύμβουλος - μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΤ Σωτήρης Μπακούρος, τονίζοντας πως η λειτουργία της δεν είναι πρότυπο και η κατάστασή της είναι εκρηκτική. Τόνισε πάντως ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιείται, και ειδικά προεκλογικά, καθώς είδαμε -όπως είπε- να κραδαίνει υποψήφιος δήμαρχος το φόρο εισοδήματος και να λέει ότι είναι πρόστιμο και θα πάει στον εισαγγελέα. Γι’ αυτό είπε ας μην βγαίνουν βιαστικά συμπεράσματα, ας βγει το πόρισμα και τότε βλέπουν. Ανέφερε ακόμη πως υπήρξε μια ανεπίσημη ενημέρωση από τον ορκωτό λογιστή, που δεν είναι ανακοινώσιμη.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σαράντος Κουκούμης μίλησε για σημαντική έλλειψη προσωπικού και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να περιμένουν τους ισολογισμούς και το πόρισμα που θα βγάλουν οι ορκωτοί λογιστές.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER